Ένα νέο podcast στο κανάλι της στο Youtube δημοσίευσε η Μαίρη Συνατσάκη και μαζί με την Ντορέττα Παπαδημητρίου, την αδελφή της, Αλίκη Συνατσάκη, και την Αθηνά Τσαγκαράκη σχολίασαν τις εκπροσώπους της Ελλάδας στην Eurovision τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ η οικοδέσποινα μίλησε και για τον τρόπο που θεωρεί ότι σκέφτεται ο Γιώργος Λιάγκας.
Το βίντεο είχε τίτλο: «Σάττιδες VS Κλαυδίες – Hate & Eurovision» και αναφέρθηκαν τόσο στην Κλαυδία που εκπροσώπησαν φέτος την Ελλάδα, κατακτώντας την 6η θέση στον μεγάλο τελικό όσο και τη Μαρίνα Σάττι που είχε πάρει την 11η. Μάλιστα, μεταξύ άλλων η Μαίρη Συνατσάκη αναφέρθηκε στον Γιώργο Λιάγκα και τα όσα είχε πει για την «Αστερομάτα».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Το hate σαν ύπαρξη στη ζωή ξεκίνησε λίγο από την τηλεόραση. Δεν έχει φύγει από εκεί, αλλά έχει γιγαντωθεί ο τρόπος μέσα στα social media. Επειδή έχω δουλέψει με τον Γιώργο Λιάγκα και το έχω πει και σε συνέντευξη μου ότι είναι ώρες και φορές που στα μάτια του Γιώργου βλέπω ότι βαριέται το θέμα που παίζουν τώρα και το μυαλό του λειτουργεί με έναν πιο τηλεοπτικό πιπεράτο τρόπο για να πει και μια χοντράδα. Εγώ το έχω δει αυτό να συμβαίνει. Νιώθω ότι ο αλγόριθμος ότι στηρίζει πάρα πολύ το hate speech», είπε η Μαίρη Συνατσάκη για τον Γιώργος Λιάγκα μετά τον 36.10 λεπτό του βίντεο.
Επίσης η παρουσιάστρια αναφέρθηκε και στη σύγκριση που κάνουν κάποιοι ανάμεσα στην Κλαυδία και τη Μαρίνα Σάττι, αναφέροντας ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
«Από πού και ως πού να πρέπει να μειωθεί η μία από τις δύο σε αυτή τη σύγκριση, λες και δεν μπορούμε να χαρούμε για την Κλαυδία από μόνη της, όπως είναι για αυτό που είναι. Αλλά όχι να τη βάλουμε σε σύγκριση με μια άλλη γυναίκα που πέρσι μας φάνηκε πιο τσαούσα. Γιατί η Κλαυδία κράτησε αυτούς τους τόνους, φόρεσε αυτό που φόρεσε. Ήθελε να παραμείνει πιστή στο δικό της στιλ, στον δικό της χαρακτήρα, στην προσωπικότητα της. Όπως και η Μαρίνα ήθελε να είναι πιστή στη δική της προσωπικότητα. Αλλά λένε “η 40χρονη που της έβαλε τα γυαλιά η 22χρονη”. Όλα αυτά τα σεξιστικά», είπε χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη.
«Δεν επικροτείς την αυθεντικότητα αλλά στερεοτυπικά τι σου ταιριάζει σε εκείνη τη φάση. Αυτό λέγεται εσωτερικεύμενος μισογυνισμός. Γενικά, έχει προωθηθεί στη ζωή μας το να σε συγκρίνουν με κάποια διπλανή. Προσπαθείς πάντα να νικήσεις τη διπλανή», είπε ακόμα.