Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόργκαν Φρίμαν: Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδό του στη χώρα

Μόργκαν Φρίμαν: Η Ρωσία απαγορεύει την είσοδό του στη χώρα

Ο Μόργκαν Φρίμαν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 963 Αμερικανών στους οποίους έχει απαγορευτεί η είσοδος στη Ρωσία.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και αφηγητής είναι πλέον μέρος της λίστας που περιλαμβάνει τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, την πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, την πολιτικό Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ και τον αείμνηστο γερουσιαστή, Τζον ΜακΚέιν μεταξύ πολλών ακόμη.

Η κίνηση της Ρωσίας είναι απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν στη χώρα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το έτος.

Ο Φρίμαν φέρεται να προστέθηκε στη λίστα, επειδή εμφανίστηκε σε ένα βίντεο το 2017 που κατηγορεί τη ρωσική κυβέρνηση για παρέμβαση στην αμερικανική δημοκρατία.

Σύμφωνα με το CNN, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι αφηγητής στο διαφημιστικό βίντεο της οργάνωσης The Committee to Investigate Russia (Η Επιτροπή που Ερευνά τη Ρωσία).

Το βίντεο σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης και ιδρυτής της οργάνωσης, Ρομπ Ράινερ, ο οποίος έχει επίσης προστεθεί στη λίστα του Κρεμλίνου.

Πολίτες από την πολιτική, τον επιχειρηματικό κλάδο, τη δημοσιογραφία, την ψυχαγωγία, τη θρησκεία και την εθνική άμυνα δεν μπορούν να εισέλθουν στη Ρωσία.

«Τονίζουμε ότι οι εχθρικές ενέργειες που έλαβε η Ουάσιγκτον, που γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον των ΗΠΑ, θα συνεχίσουν να τυγχάνουν κατάλληλης απάντησης» ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις