Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ο Drake δίνει 100 εκατ. δολάρια και αναβιώνει το καρναβάλι τέχνης Luna Luna μετά από 36 χρόνια

Ο Drake δίνει 100 εκατ. δολάρια και αναβιώνει το καρναβάλι τέχνης Luna Luna μετά από 36 χρόνια
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το πρωτοποριακό καρναβάλι τέχνης Luna Luna αποκτά δεύτερη ζωή χάρη στον ράπερ Drake και την εταιρεία τέχνης και διασκέδασης, DreamCrew, που του ανήκει, σε συνεργασία με τον διευθυντή δημιουργικού Michael Goldberg.

Το καρναβάλι τέχνης θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του το φθινόπωρο του 2023 στο Λος Άντζελες, 36 χρόνια έπειτα από την εμφάνισή του στο Αμβούργο το καλοκαίρι του 1987 και μετά από 100 εκατομμύρια δολάρια που θα δώσει ο Drake.

«Η τέχνη θα πρέπει να έρχεται με μη συμβατικές αμφιέσεις και να φτάνει σε αυτούς οι οποίοι, εν πρώτοις, δεν την αναζητούν σε πιο προβλέψιμα σκηνικά» πίστευε ο εμπνευστής του Luna Luna, ο πολυμεσικός καλλιτέχνης André Heller.

Τότε, κάλεσε κάποιους από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Basquiat που ζωγράφισε μια ρόδα λούνα παρκ και ο Keith Haring που έβαλε τις εμβληματικές φιγούρες του σε ένα καρουζέλ. 

Στο καρναβάλι τέχνης συμμετείχε και ο David Hockney που απεικόνισε ένα αφηρημένο μαγεμένο δάσος πάνω σε ένα προσωρινό περίπτερο αλλά και η Sonia Delauney που σχεδίασε την αψίδα που υποδεχόταν τους επισκέπτες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luna Luna (@lunaluna)

Περίπου 250.000 άνθρωποι το επισκέφθηκαν εκείνο το καλοκαίρι. Ατυχείς περιστάσεις εμπόδισαν την προγραμματισμένη τότε τουρνέ του και οι κατασκευές πακεταρίστηκαν και αποθηκεύτηκαν κάπου στο Τέξας, όπου και παρέμειναν εκεί μέχρι σήμερα.

Τώρα, μετά το Λος Άντζελες, ακολουθούν η Νέα Υόρκη και άλλες αμερικανικές πόλεις, πριν ξεκινήσει για παγκόσμια τουρνέ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις