Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Μπεν Άφλεκ αποκάλυψε πώς πήρε το «οκ» από τον Μάικλ Τζόρνταν για την ταινία «Air»

Ο Μπεν Άφλεκ αποκάλυψε πώς πήρε το «οκ» από τον Μάικλ Τζόρνταν για την ταινία «Air»

Ο Μπεν Άφλεκ (Ben Affleck) λέει ότι ποτέ δεν θα έκανε το «Air» χωρίς τη συγκατάθεση του Μάικλ Τζόρνταν, αλλά αυτή η συγκατάθεση ήρθε με ένα σημαντικό αίτημα. Το αίτημα του ήταν να παίξει στην ταινία η Βαϊόλα Ντέιβις.

Σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ (Ben Affleck), στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον ως Σόνι Βακάρο, τον υπάλληλο της Nike που έπεισε τον Μάικλ Τζόρνταν να υπογράψει τη συμφωνία που επέτρεψε τη δημιουργία της σειράς παπουτσιών Air Jordan. Ο Μπεν Άφλεκ (Ben Affleck) πρωταγωνιστεί επίσης ως συνιδρυτής της Nike, Φιλ Νάιτ.

Παρουσιάζοντας το «Air» στην παγκόσμια πρεμιέρα του South by Southwest, ο Μπεν Άφλεκ είπε: «Είχα την ευκαιρία να καθίσω με τον Μάικλ Τζόρνταν, γιατί απλά δεν θα έκανα αυτή την ταινία χωρίς να τον ρωτήσω: “Τι έχει σημασία για σένα;”. Και ειλικρινά, είχε μερικά πράγματα που είχαν βαρύτητα».

«Ένα από αυτά ήταν ότι ο Χάουαρντ Γουάιτ έπρεπε να είναι στην ταινία», είπε ο Μπεν Άφλεκ, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της εταιρείας «Jordan».

«Πήρα το σενάριο και μετά είχα ξανά την ευκαιρία να μιλήσω με τον Μάικλ. Ο Μάικλ Τζόρνταν, για όσους από εσάς δεν τον γνωρίζετε, είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς, εντυπωσιακούς άντρες που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας», είπε ο Άφλεκ. «Μου είπε ότι είναι πατέρας. Και μετά μίλησε για τη μητέρα του. Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτό το βλέμμα να διασχίζει το πρόσωπό του. Ήταν ένα βλέμμα ευλάβειας, δέους, αγάπης και ευγνωμοσύνης και αθωότητας. Είπε, “Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί ποτέ χωρίς τη μητέρα μου”. Είπα, “Ποια θα ήθελες να παίξει τη μαμά σου;”. Μου είπε, “Λοιπόν, πρέπει να είναι η Βαϊόλα Ντέιβις”».

«Αυτό είναι σαν να λες, “Μπορώ να παίξω μπάσκετ στο γήπεδο σου;”. “Ναι, αν πάρεις τον Μάικλ Τζόρνταν”». «Η Βαϊόλα Ντέιβις είναι η καλύτερη ηθοποιός που έχω δει ποτέ», συνέχισε ο Άφλεκ. «Αυτή είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν είσαι επιτυχημένος. Είναι δύσκολο να ξέρεις αν έχεις καταφέρει κάτι. Αλλά ειλικρινά πάντα ένιωθα ότι αν σκηνοθετούσα μία ταινία και είχα μαζί μου την Βαϊόλα Ντέιβις, τότε θα ήξερα ότι έχω πετύχει κάτι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις