Site icon NewsIT

Πρεμιέρα για το «Διπλό φεγγάρι»

12.09.2011 | 18:53
Πρεμιέρα για το «Διπλό φεγγάρι»

Ένα σύγχρονο μουσικοθεατρικό έργο της Πολύνας Γκιωνάκη που συναντά την ποίηση του Lorca και την εικαστική τέχνη. Μια βραδιά τέχνης που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, τραγούδι, χορό, έκθεση γλυπτικής και φωτογραφίας.

Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθετεί ο Τάκης Λουκάτος συνδυάζοντας την με έκθεση γλυπτικής και φωτογραφίας. Ο πολυτάλαντος Τάκης Λουκάτος παράλληλα με τη δεκάχρονη παρουσία του στο Εθνικό Θέατρο ως ηθοποιός – χορευτής άρχισε να συνδυάζει το θέατρο με τις εικαστικές τέχνες παρουσιάζοντας πολυθεάματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μιλάνο, Βενετία, Μόντε Κάρλο κ.ά.) μεταξύ των οποίων το πολυθέαμα «Μεταμορφώσεις»
στα Ερμουπόλεια της Σύρου. Ο Τάκης Λουκάτος είναι ο πρώτος που ασχολήθηκε με την εικαστική κούκλα στην Ελλάδα.

Η Πολύνα Γκιωνάκη είναι η κόρη του κορυφαίου Έλληνα κωμικού Γιάννη Γκιωνάκη που οι ερμηνείες του τόσο στο θέατρο όσο και στο κινηματογράφο σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή. Η Πολύνα Γκιωνάκη ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της, έχει συμμετάσχει σε πολλά θεατρικά έργα,{πρόζα και στην μουσική σκηνή}, καθώς επίσης στον κινηματογράφοκαι την τηλεόραση. Στο θέατρο Πορεία στην παράσταση «Γεύση από μέλι» της Σίλα Ντελάνι
ερμήνευσε τον ρόλο της Τζόσι με μεγάλη επιτυχία.  Από το 2006 ασχολήθηκε με τη συγγραφή όπου κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Λόγια που άργησαν να ΄ρθουν».

Η Νίκη Φραγκούλη είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια. Ταξίδεψε με τις «Κραυγές γυναικών» της εταιρίας Πολυθέαμα σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κονιδάρη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει παίξει στις τηλεοπτικές σειρές «Alma Libre»
και «Όσο υπάρχει αγάπη» καθώς επίσης και στην ταινία του Μενέλαου Καραμαγκιόλη «Black Out». Έχει τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και πιάνο μπαρ.
Ο προσωπικός της δίσκος κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο ¨Κάθε που βραδιάζει¨.

Κείμενα: Πολύνα Γκιωνάκη
Διανομή: Πολύνα Γκιωνάκη
Νίκη Φραγκούλη
Απαγγελία: Δευκαλίων Κόμης
Μουσική Σύνθεση-Πιάνο : Βαγγέλης Αυγέρης
Μαντολίνο-Μπουζούκι: Σπύρος Καλαματιανός
Χορός: Γιάννης Πολύζος
Κίνηση: Βασίλης Μπακάλης, Αχιλλέας Κοράκης
Σκηνοθεσία, χορογραφία, εικαστική επιμέλεια, φωτισμός: Τάκης Λουκάτος
Συμμετέχει η εικαστική ομάδα «Μεταμορφώσεις»
Video art: Κορίνα Περτσινίδου
Παραγωγή: SUI GENERIS ADVART

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ – ΓΑΛΑΤΣΙ
ΩΡΑ 09:00 Μ.Μ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version