«Η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν χρειάζεται να φοβάστε πως θα χαθεί η θηλυκότητά σας», συμβούλεψε τις υπόλοιπες γυναίκες η influncer στη νέα ανάρτησή της
Μία φωτογραφία – «απάντηση» σε όσους αδιάκριτους την ρωτούν πως είναι πλέον το σώμα της μετά την μαστεκτομή, ανέβασε στα social media η Σοφία Φυρού.
Την Ήμερα της Μητέρας (11.05.2025) η Σοφία Φυρού θέλησε ταυτόχρονα μέσω αυτής της φωτογραφίας να δώσει δύναμη σε όσες γυναίκες προχωρούν σε μαστεκτομή είτε αναγκαστικά είτε προληπτικά λόγω ιστορικού καρκίνου του μαστού.
Στη φωτογραφία φαίνεται η ίδια να ποζάρει μέσα σε πισίνα με το μαγιό της, τονίζοντας στην ανάρτησή της πως το στιγμιότυπο τραβήχτηκε την ίδια ημέρα.
Σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε πως η επιστήμη στις ημέρες μας κάνουν δουλειές και πως πλέον οι γυναίκες μπορούν να είναι θηλυκές και απόλυτα υγιείς.
«Μετά από εκατοντάδες μηνύματα στήριξης, αμέτρητες ερωτήσεις και πολλές αδιάκριτες απορίες… Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβηγμένη σήμερα! Τη μοιράζομαι για να δείξω σε κάθε γυναίκα που σκέφτεται αυτή τη διαδικασία, ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν χρειάζεται να φοβάστε πως θα χαθεί η θηλυκότητά σας. Αντιθέτως. Το σώμα μας, η υγεία και η δύναμή μας είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο χέρι μας. Και ναι, μπορούμε να είμαστε και υγιείς και sexy», έγραψε στη λεζάντα.
Η Σοφία Φυρού αποκάλυψε πως θα προχωρήσει σε μαστεκτομή με ανάρτησή της στα social media.
Η influencer και σύντροφος του youtuber Αλέξανδρου Κοψιάλη, με μία μακροσκελή λεζάντα ξεκαθάρισε πως μετά από εξετάσεις, ο γιατρός της αποκάλυψε πως έχει 85% πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο στο στήθος και έτσι κρίθηκε απαραίτητο να προχωρήσει σε μαστεκτομή.
Ολόκληρη η ανάρτησή της:
«Έχοντας πλέον ξεπεράσει την πιο δύσκολη κατάσταση της ζωής μου, νιώθω πως ήρθε η ώρα να την μοιραστώ μαζί σας με σκοπό την αφύπνιση!
Πριν από ένα χρόνο, αποφάσισα να κάνω επέμβαση ανόρθωσης στήθους. Ο γιατρός μου, κ. Μαστοράκος, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό μου (η μητέρα μου είχε νοσήσει με καρκίνο του μαστού στα 39της), μου πρότεινε να κάνω γονιδιακό έλεγχο.
Τα αποτελέσματα ήταν αυτά που φοβόμουν: είχα το γονίδιο και οι πιθανότητες να νοσήσω ξεπερνούσαν το 85%. Σάστισα, φοβήθηκα, και αγχώθηκα, μα όταν σκέφτηκα το παιδί και την οικογένεια μου η απόφαση ήταν ξεκάθαρη: Προληπτική μαστεκτομή.
Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και από τον διεθνούς φήμης καθηγητή κ. Stephen Johnston. Στις 21 Νοεμβρίου υποβλήθηκα σε 9ωρη προληπτική αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή με την κ. Φαλιάκου και τον κ. Μαστοράκο με τις θηλές και τους λεμφαδένες μου να διατηρουνται.
Στις 21 Μαρτίου έκανα την δεύτερη επέμβαση αποκατάστασης, με ενθέματα και λίπος από το σώμα μου για όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα! Μην περιμένεις τα σημάδια, αν έχεις οικογενειακό ιστορικό, κάνε γονιδιακό έλεγχο ΑΜΕΣΑ!
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν δίπλα μου, τους γιατρούς μου και φυσικά την Γενική Κλινική του Μητέρα αλλά και όλο το προσωπικό της για την εξαιρετική φροντίδα και την αμέριστη στήριξή τους!
Ένιωσα πως βρισκόμουν στο σπίτι μου και όχι σε κάποιο νοσοκομείο, είχα την αίσθηση πως με περιθάλπτουν στενά οικογενειακά μου πρόσωπα, πάντοτε παρών, με διακριτικότητα ευγένεια και ένα αληθινό χαμόγελο!»