Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στενή Ευβοίας : Κοντινή απόδραση

Στενή Ευβοίας : Κοντινή απόδραση
Ένα σαββατοκύριακο σε  ορεινό χωριό ,  η καλύτερη φθινοπωρινή πρόταση 
 
Το χωριό Στενή Ευβοίας, σε υψόμετρο 500 μέτρα, απέχει από την Αθήνα μόλις 108 χιλιόμετρα και ένας απ’ τους πολλούς και αγαπημένους προορισμούς.
Ο τόπος προσφέρεται για βόλτες στα σοκάκια του χωριού, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αναγνωρίσει πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία του παρελθόντος, αλλά και να ξαναθυμηθεί από τις ασχολίες των κατοίκων του.
 
Όσοι από εσάς , αποφασίσετε να το επισκεφτείτε, σίγουρα θα φάτε καλά.
Οι ψησταριές του χωριού προσφέρονται για φαγητό – δείξτε την υπομονή σας καθώς τα ψητά στα κάρβουνα (κοντοσούβλι – κοκορέτσι) θέλουν τον χρόνο τους. Τα τυριά είναι ξεχωριστά. καθώς προέρχονται από τη τοπική κτηνοτροφία της Δίρφης και του Ξηροβουνίου.
Εάν θέλετε να χωνέψετε, η διαδρομή του μονοπατιού, που ανηφορίζει μέσα από δάσος με καστανιές και έλατα οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο.
Για έμπειρους ορειβάτες, το οδοσημασμένο μονοπάτι, από το ορειβατικό καταφύγιο, καταλήγει στη κορυφή της Δίρφης, που έχει ύψος 1.743 μέτρα.. Η θέα απ τη κορφή είναι ξεχωριστή, καθώς και η εμπειρία της ανάβασης. Διακριτικά, θα πρέπει να σας υπενθυμίσει κάποιος, ότι υπάχει και η… επιστροφή!
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε