Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνταγή για σπιτικά ice rolls

Συνταγή για σπιτικά ice rolls

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας παρουσιάζει μία εύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό σε ροδέλες που μπορείτε να κάνετε κι εσείς.

Παγωμένα Ice Rolls, γλυκά ρολάκια δηλαδή με βανίλια. μας ετοίμασε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Το απόλυτο καλοκαιρινό γλύκισμα, το οποίο θα λατρέψεις τόσο εσύ όσο και οι φίλοι σου.

Υλικά:

480 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. πολύχρωμη τρούφα
30 γρ. τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας σας
1/4 κ.γ. αλάτι
Αρκετά παγάκια

Υλικά για το σερβίρισμα:

6 φράουλες
4 κ.σ. τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας σας
Σιρόπι καραμέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε μία λαμαρίνα 33×40 εκ. μεταφέρουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο και την πολύχρωμη τρούφα.

Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το μείγμα στη λαμαρίνα και απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.

Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι, κόβουμε σε μικρούς κύβους και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το μπολ με τις φράουλες στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα.

Σε ένα βαθύ ταψί φούρνου, με διαστάσεις ίδιες ή λίγο μεγαλύτερες από τη λαμαρίνα, προσθέτουμε τα παγάκια και τα απλώνουμε στη βάση του. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από την κατάψυξη και τοποθετούμε επάνω από τα παγάκια.

Με μία πλαστική, ίσια σπάτουλα ξύνουμε με πολύ γρήγορες κινήσεις το παγωτό από τη βάση της λαμαρίνας σε λωρίδες κατά πλάτος ώστε να δημιουργήσουμε στρογγυλά ρολά. Σε 4 χαμηλά ποτήρια νερού ή μπολ παγωτού προσθέτουμε αντίστοιχα 4 ρολά και πασπαλίζουμε ισόποσα τις ψιλοκομμένες φράουλες που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο.

Προσθέτουμε σε κάθε ποτήρι ή μπολ ένα γεμιστό μπισκότο, περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας και σερβίρουμε.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις