Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

ERTFLIX: 20 ξένες σειρές που δεν πρέπει να χάσετε

ERTFLIX: 20 ξένες σειρές που δεν πρέπει να χάσετε

Ξένες σειρές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση είναι δωρεάν διαθέσιμες στο ERTFLIX. Η πλαρφόρμα της ΕΡΤ συνεχίζει να μοιράζεται μαζί σας επιλογές που ξεχωρίζουν και δεν πρέπει να χάσετε.

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, τώρα και απολαύστε μοναδικές ξένες σειρές. Δείτε μερικές από τις επιλογές που προσφέρει αυτή την περίοδο το ERTFLIX.

Lucifer

Πρωταγωνιστής ο Λούσιφερ Μόρνινγκσταρ, ο Διάβολος, που έχει βαρεθεί και είναι δυστυχισμένος ως ο Άρχοντας της Κόλασης. Παραιτείται από τον θρόνο του και εγκαταλείπει το βασίλειό του για το Λος Άντζελες. Ο Λούσιφερ έχει ένα κλαμπ στο Λος Άντζελες, που ονομάζεται “Λαξ”, με τη βοήθεια της δαιμονικής συμμάχου του Μέζακιν. Ο Λούσιφερ μπλέκεται με την Αστυνομία, όταν ξεκινάει να βοηθήσει την Ντετέκτιβ Κλόι Ντέκερ σε μια αστυνομική υπόθεση. Γοητεύεται από την Ντέκερ, όταν αυτή εμφανίζεται αλώβητη στις δυνάμεις του.

Πριγκίπισσα Σίσι

Η τραγική ιστορία της αυτοκράτειρας της Αυστρίας μέσα από μια τριλογία με πρωταγωνίστρια τη Ρόμι Σνάιντερ. Από τα πρώτα ταραχώδη χρόνια της νεαρής Σίσι με τις συγκρούσεις στην αυλή και τη γέννηση της μικρής πριγκίπισσας, μέχρι τη στιγμή που της επιτρέπεται να κρατήσει το παιδί της, η ιστορία της πριγκίπισσας είναι γεμάτη αναταραχές. Αρρώστια, πολιτική αστάθεια και φήμες για μοιχεία βαραίνουν τη Σίσι που βάζει τα δυνατά της για να αντιμετωπίσει τη μοίρα της. Το ταξίδι στην Ουγγαρία, οι φήμες για ειδύλλια και η σοβαρή αρρώστια στους πνεύμονες, όλη η διαδρομή της σκιαγραφείται μέσα σε τρία μέρη που καθηλώνουν.

Κλαρίς

Η σειρά “Clarice”, βασισμένη στη «Σιωπή των Αμνών» του Τόμας Χάρις, είναι μια βουτιά στα βαθιά, στην ανείπωτη προσωπική ιστορία της πράκτορα του FBI Kλαρίς Στάρλινγκ (Ρεμπέκα Μπριντς) καθώς επιστρέφει στην ενεργό δράση το 1993, ένα χρόνο μετά τα γεγονότα της «Σιωπής των Αμνών». Λαμπερή και ευάλωτη, η γενναία Clarice διαθέτει ένα εσωτερικό φως που τραβάει τέρατα και τρελούς κοντά της. Ωστόσο, χάρη στην περίπλοκη ψυχοσύνθεση της καταφέρνει να βρει τη δική της φωνή ενώ εργάζεται στον κόσμο των ανδρών, καθώς και να ξεφύγει από τα οικογενειακά μυστικά που την κυνηγούσαν σε όλη της τη ζωή.

Η Κρυφή Ζωή της Μέριλιν Μονρόε

Βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ «Η κρυφή ζωή της Μέριλιν Μονρόε», η σειρά παρουσιάζει την πορεία της μεγάλης σταρ από τα δύσκολα παιδικά της χρόνια μέχρι να γίνει η φωνή της εποχής της… Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της αιώνιας ξανθιάς, όπως η σχέση με τη μητέρα της, τη μητριά της, το φλερτ της με την τρέλα και οι σχέσεις της με την οικογένεια Κένεντι.

Mystic

Η αγάπη για το περιβάλλον συναντά εφηβικές φιλίες σε μια σειρά που συγκινεί. Βασισμένη στα βιβλία της Στέισι Γκρεγκ με τίτλο «Pony Club Secrets», η σειρά διαδραματίζεται σε μια χερσόνησο της Νέας Ζηλανδίας με την πρωταγωνίστρια, Ίσι Μπράουν να γνωρίζει τον κόσμο γύρω από την ιππική κοινότητα του Κάουρι Πόιντ.
Εκεί δημιουργεί φιλίες και προσπαθεί να αποτρέψει την καταστροφή αυτού του ειδυλλιακού τοπίου από την βιομηχανική ανάπτυξη.

Μάρτυρας Κατηγορίας

Ποιός σκότωσε την πάμπλουτη Έμιλι Φρεντς;
Λονδίνο 1923. Η κοσμική πάμπλουτη Έμιλι Φρεντς (Κιμ Κατράλ) βρίσκεται δολοφονημένη και τα μάτια του κόσμου στρέφονται στον νεαρό τυχοδιώκτη και κληρονόμο της αμύθητης περιουσίας της, Λέοναρντ Βόουλ (Μπιλ Χάουλ).
Μυστήριο, δράμα και αγωνία που κορυφώνεται στο δικαστήριο στη αναζήτηση του δολοφόνου που τάραξε τους κύκλους της αριστοκρατίας. Μεταφορά από το ομώνυμο διήγημα και θεατρικό της Αγκάθα Κρίστι που έχει γίνει και κλασική ταινία από τον Μπίλι Γουάϊλντερ το 1957.

Η Βίβλος: Ιωσήφ

Ο πατριάρχης Ιωσήφ αγαπά το νεότερο γιο του περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Όμως, η ιδιαίτερη αυτή μεταχείριση προκαλεί τη ζηλοφθονία των αδελφών του, τα οποία, αφού συνωμοτούν εναντίον του, καταφέρνουν να πουληθεί ως σκλάβος σ’ έναν αυλικό του φαραώ, τον Πετέφρη.
Ο Ιωσήφ, σκλάβος πλέον στην Αίγυπτο, αντιστέκεται στις προσπάθειες της γυναίκας του αφέντη του να τον αποπλανήσει, αλλά παρά το ότι έχει κερδίζει τη συμπάθεια και το σεβασμό του Πετέφρη, καταλήγει στη φυλακή έπειτα από μία ψεύτικη κατηγορία. Στη φυλακή, ο Ιωσήφ αρχίζει να γίνεται γνωστός για το ξεχωριστό του χάρισμα να ερμηνεύει τα όνειρα. Αυτό τον φέρνει σύντομα μπροστά στον ίδιο τον φαραώ και του ερμηνεύει τους ανεξήγητους εφιάλτες του, σώζοντας έτσι την Αίγυπτο από μία μελλοντική καταστροφή, τον λιμό. Πλούσιος πλέον και με επιρροή, ο Ιωσήφ συμφιλιώνεται με την οικογένειά του, την οποία στερήθηκε τόσο άδικα, ενώ ο φαραώ τους προσκαλεί να μείνουν στην Αίγυπτο.
Η σειρά, που γυρίστηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1994 στην έρημο του Μαρόκου, κέρδισε το Βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία «Καλύτερη Μίνι Σειρά» το 1995.

Χορεύοντας με την τζαζ

Στα 30s μια τζαζ μπάντα ανθίζει και η αναγνωρισιμότητά της εκτοξεύεται τη στιγμή που μπλέκεται σε έναν ιστό από μυστήρια και δολοπλοκίες μαζί με την ελίτ της κοινωνίας του Λονδίνου.
Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζοάνα Βάντερχαμ και Μάθιου Γκουντ σε μια πολυβραβευμένη σειρά που μας καλεί να ακολουθήσουμε τις νότες, ακροβατώντας μεταξύ διαρκούς σασπένς και μουσικής απόλαυσης.
Το περιτύλιγμα της υψηλής κοινωνίας ξετυλίγεται στο ERTFLIX με μια νέα σειρά μυστηρίου 9 επεισοδίων που το soundtrack της…είναι τζαζ.

Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό

Ο θρυλικός ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1916 πρωταγωνιστώντας σε 33 μυθιστορήματα και 65 διηγήματα, είναι ένας διάσημος Βέλγος συνταξιούχος αστυνομικός, που μένει στο Λονδίνο. Λάτρης της τάξης και της συμμετρίας, εχθρός της σκόνης και των εξωτερικών χώρων, του αρέσει να χρησιμοποιεί τα «μικρά γκρι κύτταρα» του εγκεφάλου για να λύνει περίπλοκα εγκλήματα. Δρα παρέα με τον φίλο του Κάπτεν Χέιστινγκς, και συνεργάζεται με τον φιλικό του αντίπαλο και επιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ, Τζέιμς Τζαπ. Για τον πάντα σχολαστικά ντυμένο Πουαρό, με τα λουστρίνι παπούτσια, κάθε μυστήριο μπορεί να λυθεί, αν απλά καθίσεις σε μια πολυθρόνα και σκεφτείς, τοποθετώντας τα κομμάτια του παζλ σωστά. Παιχνιδάκι, έτσι;
Η σειρά έχει βραβευτεί με το BAFTA TV Awards, καθώς και δύο φορές με το On Line Film and Television Association.

Titanic

Οι ήρωες, το παγόβουνο, η σύγκρουση και οι ιστορίες που βυθίστηκαν στον πυθμένα, μέσα από μια μίνι σειρά που ζωντανεύει καρέ καρέ μπροστά μας το θρυλικό ναυάγιο. 110 χρόνια μετά, η συγκλονιστική ιστορία του Τιτανικού καθηλώνει ακόμα.

Δείτε την πλήρη λίστα με τις διαθέσιμες ξένες σειρές στο ERTFLIX.

Media Τελευταίες ειδήσεις