Site icon NewsIT
21:47 | 12.05.25

Eurovision 2025: Οι συμμετοχές που έγραψαν ιστορία

Οι πρώην συμμετέχοντες στην ESC, Conchita Wurst (l-r, sterreich), Mans Zelmerlow (Σουηδία), Gali Atari (Ισραήλ), Ελένη Φουρέιρα (Κύπρος) και Verka Serduchka (Ουκρανία) θα εμφανιστούν ως guest stars στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision

Οι πρώην συμμετέχοντες στην ESC, Conchita Wurst (l-r, sterreich), Mans Zelmerlow (Σουηδία), Gali Atari (Ισραήλ), Ελένη Φουρέιρα (Κύπρος) και Verka Serduchka (Ουκρανία) θα εμφανιστούν ως guest stars στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision / Photo by: Ilia Yefimovich/picture-alliance/dpa/AP Images

Newsit Newsroom

Μπορεί να μην κέρδισαν, οι eurofans όμως θυμούνται και τιμούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν τα παρακάτω ανεξίτηλα τραγούδια που πέρασαν από τον διαγωνισμό ανά τα χρόνια

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Eurovision, όπου πολλές συμμετοχές έγραψαν ιστορία στον μουσικό θεσμό, ακόμα κι αν δεν κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Τραγούδια που δεν κέρδισαν, αλλά έκαναν τεράστια επιτυχία στην Eurovision, σέξι εμφανίσεις και αστείες συμμετοχές μνημονεύονται ακόμα και σήμερα και ιδιαίτερα όσο πλησιάζει ο μουσικός διαγωνισμός, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία.

Από το 1958 και το «Nel blue dipinto di blu», με το οποίο ο Domenico Modugno εκπροσώπησε την Ιταλία, μέχρι το 2009 και το «Dum Tek Tek» της Τουρκάλας Hadise, μεσολάβησαν αλλά και ακολούθησαν τραγούδια που έκαναν τεράστια επιτυχία, παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισαν την Eurovision.

Το «Qele Qele» της Αρμενίας, το «Tornero» της Ρουμανίας, το «Die for you» των Antique, το «Shake it» του Σάκη Ρουβά και το «Fuego» της Ελένης Φουρέιρα παραμένουν διαχρονικά.

Ωστόσο, το «Fuego» και το «Qele Qele» έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη των eurofans και όχι μόνο, και για τις σέξι εμφανίσεις των Ελένης Φουρέιρα και Sirucho. Και δεν ήταν οι μοναδικές…

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις… cult εμφανίσεις του Verka Serduchka με το «Dancing Lasha Tumbai» και του Rodolfo Chikilicuatre με το «Baila El Chiki Chiki».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version