Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αντώνης Ξένος: Στον Κιμούλη εμπιστεύτηκα την κόρη μου να τη μορφώσει

Αντώνης Ξένος: Στον Κιμούλη εμπιστεύτηκα την κόρη μου να τη μορφώσει

«Η καταγγελία για τον Γιώργο Κιμούλη ήταν άστοχη», λέει ο Αντώνης Ξένος.

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Δημήτρη Σιδηρόπουλο έδωσε συνέντευξη ο Αντώνης Ξένος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το θέατρο, τη σύζυγό του, Ελένη Γερασιμίδου, το κίνημα metoo, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιώργο Κιμούλη.

«Το θέατρο το φτιάξαμε με τη σύζυγο και την κόρη που “έσπαγε” χαρμάνια, δυσκολευτήκαμε πολύ. Δεν υπήρχαν ούτε τοίχοι, το χτίσαμε από την αρχή. Ήμασταν στο έλεος του Θεού και της πανδημίας, δεν ήξερες τι να κάνεις, φτάσαμε στην απελπιστική θέση να πούμε ότι σταματάμε. Αλλά τελικά συνεχίζουμε», είπε αρχικά ο Αντώνης Ξένος.

Ο Αντώνης Ξένος είπε στη συνέχεια: «Με την Ελένη Γερασιμίδου γνωριστήκαμε στο σωματείο. Όταν έδωσα το πρώτο φιλί στην Ελένη ζαλίστηκα και έπεσα πάνω σε μια κολόνα. Ο γκρινιάρης είμαι εγώ στο γάμο μας, φωνάζω. Είμαστε 42 χρόνια μαζί με την Ελένη, ο γάμος περνάει από διακυμάνσεις. Εμείς ευτυχώς τον τσακωμό τον έχουμε και μέχρι σήμερα».

Η κόρη τους, Αγγελική, ακολουθεί τα χνάρια τους στην υποκριτική και ο Αντώνης Ξένος σχολιάζει: «Η κόρη μας κοιμόταν στις αγκαλιές των θεατών, δεν έχουμε δικαίωμα να την αποτρέψουμε να γίνει ηθοποιός».

Αναφερόμενος σε παιδιά που βγαίνουν από διάφορα reality και στη συνέχεια ασχολούνται με την υποκριτική, και κατά πόσο θα συνεργαζόταν μαζί τους, ο Αντώνης Ξένος είπε: «Έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς που βγαίνουν από τα reality; Μιλάμε άλλη γλώσσα. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της δημιουργίας».

Μιλώντας για το κίνημα MeToo και το αν και ο ίδιος έχει δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές, ο Αντώνης Ξένος είπε: «Δεν έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το κόλπο του MeToo. Αυτά θα ανατραπούν κάποια στιγμή.

Είναι ήδη στο στάδιο της ανατροπής. Μετά τι θα πουν αυτοί που έχουν εμπλακεί τόσο πολύ; Η εξουσία του πρώτου έχει ως αποτέλεσμα αυτά που ακούμε για το MeToo, συνέβαιναν και θα συμβαίνουν.

Το MeToo ξεκίνησε λίγο στραβά. Αναφέρομαι στον Κιμούλη, η καταγγελία ήταν λίγο άστοχη. Ο Κιμούλης είναι δύσκολος, ένας οραματιστής του θεάτρου, ένας μεγάλος καλλιτέχνης. Του Κιμούλη του εμπιστεύτηκα την κόρη μου, να τη μορφώσει και έφτιαξε ένα παιδί ολοκληρωμένο και μεστό, έτοιμο να ακολουθήσει το δρόμο του θεάτρου».

Τέλος ο Αντώνης Ξένος παραδέχτηκε ότι «σαφώς και θέλω να κάνω κάτι τηλεοπτικό. Είμαστε στο θέατρο “Από κοινού” με την παράσταση “Οι καρέκλες” και αργότερα θα ανεβάσουμε το “Πάτησε το κουμπί”».

Media Τελευταίες ειδήσεις