Για την δύσκολη συνθήκη που κλήθηκε να διαχειριστεί όταν και κάλυπτε δημοσιογραφικά τον πόλεμο στο Ιράκ μίλησε η Ελένη Καλογεροπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της.
Η καταξιωμένη δημοσιογράφος το βράδυ της Τετάρτης (29.10.2025) ήταν καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά», που προβάλλεται στο πρόγραμμα του Action 24 και μίλησε για όλα στην Αθηναϊδα Νέγκα. Μεταξύ άλλων, η Ελένη Καλογεροπούλου αναφέρθηκε στα χρόνια που ήταν στο Ιράκ.
«Στο Ιράκ θυμάμαι πως είχα μείνει τέσσερις μήνες και είχα πάθει κατάθλιψη. Δηλαδή καταλάβαινα ότι βυθιζόμουν σαν άνθρωπος, μέσα σε μια καθημερινότητα που δεν ήξερα τι θα γίνει», εκμυστηρεύτηκε αρχικά η έμπειρη δημοσιογράφος.
«Ζούσαμε με τον φόβο εάν θα ρίξουν χημικά, το ένα, το άλλο. Δηλαδή ήταν μια άρρωστη ιστορία. Έφυγαν τότε πάρα πολλοί συνάδελφοι αλλά εγώ ήμουν από αυτούς, μαζί με άλλους 10 συναδέλφους, που μείναμε. Θέλω να πω πως ενώ υπήρχε μια προπαγάνδα φόβου, στην πραγματικότητα πρέπει να μην φοβάσαι», πρόσθεσε η Ελένη Καλογεροπούλου.
«Εάν περάσει ο φόβος από το μυαλό σου, εκεί τελείωσε. Πρέπει να φύγεις, γιατί κάνεις το ένα λάθος μετά το άλλο. Εμένα η κατάθλιψη με είχε πιάσει γιατί έλεγα “δεν θα φύγω ποτέ από εδώ, θα πεθάνω εδώ”. Είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι δηλαδή με ένα τέτοιο συναίσθημα», συμπλήρωσε, ακόμα, η Ελένη Καλογεροπούλου.
Παράλληλα η γνωστή δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην αγάπη της για τη μαγειρική τέχνη.
«Μαγειρεύω. Πολλοί δεν ξέρουν ότι τη μαγειρική μέσα στην κρίση την έκανα και επάγγελμα. Μαζί με την Έλλη Τριανταφύλλου είχαμε ένα site το tastyday, όπου γράφαμε συνταγές και πηγαίναμε και μαγειρεύαμε σε μουσεία, σε ιδρύματα και το κάναμε καθαρά για επιβίωση», εξομολογήθηκε η Ελένη Καλογεροπούλου.
