Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ: Αυτές είναι οι νέες εκπομπές και τα πρόσωπα

ΕΡΤ: Αυτές είναι οι νέες εκπομπές και τα πρόσωπα

Μετά από δύο χρόνια το σήμα της ΕΡΤ θα βγει ξανά στον αέρα. Μεθαύριο, την Πέμπτη 11 Ιουνίου, που κλείνουν δύο χρόνια από την ημέρα που η τότε τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ η τωρινή κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει στον αέρα τη νέα, όπως υποστηρίζει, ΕΡΤ που θα είναι ανεξάρτητη από πολιτικές παρεμβάσεις, όπως απαιτείται για τη λειτουργία μίας δημόσιας τηλεόρασης. Το αν το πράξει ή αν θα μείνει στα λόγια, θα το δούμε…!

Απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ είναι το καινούργιο πρόγραμμα να περιλαμβάνει εκπομπές κυρίως με πρόσωπα που επέστρεψαν στην ΕΡΤ και αυτές να ξεκινήσουν μεθαύριο, την Πέμπτη.

Έτσι λοιπόν η ΕΡΤ1 που θα είναι το ειδησεογραφικό κανάλι θα έχει τις περισσότερες εκπομπές ξεκινώντας από νωρίς το πρωί τη μετάδοσή τους. Στις 6 λοιπόν καθημερινά θα βγαίνουν ο Νίκος Αγγελίδης με τη Βασιλική Χαϊνά, ενώ στις 8 θα παίρνουν σκυτάλη η Μαριαλένα Κατσίμη με τον Γιάννη Δάρρα που στις 10 θα παραδίδουν το πρόγραμμα στον Φάνη Παπαθανασίου και τη Μάριον Μιχελιδάκη.

Οι τρεις εκπομπές, δίωρης διάρκειας έκαστη, θα ενημερώνουν τους τηλεθεατές για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, ενώ το μεσημέρι, από τις 4 έως τις 6, ο Ανδρέας Ροδίτης με την Ελένη Χρονά θα παρουσιάζουν μία πιο ψυχαγωγική εκπομπή, αλλά με αναφορές και στην ειδησεογραφία.

Το καθημερινό κεντρικό δελτίο στις 9 το βράδυ θα παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος με σκοπό, όπως ανέφερα και όπως τονίζουν, να μην δέχεται κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Πάντως την Πέμπτη που διοργανώνεται γιορτή στο προαύλιο της ΕΡΤ η διοίκησή της αποφάσισε να μην μεταδίδει ζωντανά όλη την εκδήλωση αφού την ίδια ώρα η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο και μπορεί η «εορταστική ατμόσφαιρα» να μην είναι αυτή που περιμένουν για να προβληθεί σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πάντως θα συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και διάφοροι καλλιτέχνες ενώ θα προβληθεί και η εκπομπή που είχε κάνει ο Γιώργος Αυγερόπουλος για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Τέλος, να αναφέρω ότι η ΕΡΤ2 θα έχει προς το παρόν κυρίως ψυχαγωγικό πρόγραμμα με εκπομπές και σειρές από το αρχείο της ΕΡΤ, ενώ στόχος της διοίκησης είναι στον επόμενο μήνα να βγει στον αέρα και το πρόγραμμα της ΕΡΤ3.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρω ότι στην πρόσφατη επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης και ο Πρόεδρός της Διονύσης Τσακνής δεν διευκρίνισαν αν στη «νέα» ΕΤ3 θα μεταδίδονται τα κοινωνικά μηνύματα για τους απολυμένους σε επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος όπως γινόταν την περίοδο που η ΕΡΤ ήταν κλειστή, προϊδεάζοντας έτσι ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να αποκοπεί από τον ομφάλιο λώρο που την δένει με την κυβέρνηση…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε