Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ετοιμάζεται νέο κύμα απολύσεων στον ΑΝΤ1 !

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο καινούργιες εκπομπές πρόκειται να βγουν από τον ΑΝΤ1 μέσα στον επόμενο μήνα. Η μία, η «Πρωινό ΣουΚου», θα είναι ψυχαγωγική εκπομπή με τη Μαρία Μπεκατώρου που θα μεταδίδεται κάθε σαββατοκύριακο και η άλλη θα είναι ένα καθημερινό παιχνίδι μαγειρικής που ο πρωτότυπος τίτλος του είναι «My Mom Cooks Better Than Yours» και που τα στελέχη του ΑΝΤ1 θέλουν να… ψήσουν τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να αναλάβει την παρουσίαση.

Βέβαια για τη δεύτερη εκπομπή, το καθημερινό παιχνίδι μαγειρικής, κρατήστε ένα μικρό… καλάθι γιατί ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση και όλα θα κριθούν από το κόστος της. Πάντως, αυτή η απόφαση του ΑΝΤ1, λίγο πριν το τέλος της σεζόν να βγάλει στον αέρα τις δύο καινούργιες εκπομπές είναι στο πλαίσιο στρατηγικής, επιθυμώντας έτσι να αποδείξουν ότι «συνεχίζουμε να κάνουμε πράγματα παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται…».

Και είναι λογικό που στον Όμιλο του Αμαρουσίου θέλουν να κοπάσει η αρνητική δημοσιότητα που προκάλεσε το κύμα απολύσεων που έγινε πριν από δύο μήνες στον Όμιλο του Αμαρουσίου με αρκετούς εργαζομένους να βλέπουν την πόρτα εξόδου προκειμένου ο Όμιλος «να ανταποκριθεί στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της αγοράς».

Όπως είχα όμως αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα του Newsit το προ διμήνου «κύμα» απολύσεων δεν θα ήταν το τελευταίο και αναμενόταν και νέος… γύρος περικοπών όπως έχει αποφασίσει η «τρόικα του Αμαρουσίου». Και όπως μαθαίνω το νέο «κύμα απολύσεων θα σκάσει οσονούπω στον Όμιλο του Αμαρουσίου καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθεί το σχέδιο της τρόικας με βάση το σχεδιασμό που κάνουν για τον αέρα του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου αποφασίστηκε να ακολουθήσουν τη μέθοδο του outsourcing για τον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού, δηλαδή ό,τι είναι να βγει από τον ΑΝΤ1 να βγαίνει από εταιρεία που θα αναλάβει όλη την τεχνική διαδικασία. Έτσι όλη η τεχνική υποστήριξη θα γίνεται από άλλη εταιρεία με αποτέλεσμα όμως οι εργαζόμενοι του ΑΝΤ1 σε αυτές τις θέσεις να είναι πλέον… περιττοί. Βέβαια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιθυμία των στελεχών του Ομίλου είναι η εταιρεία που πρόκειται να αναλάβει την παροχή υπηρεσιών να απορροφήσει μέρος των εργαζομένων που θα απασχολούνται πλέον ως συνεργάτες της outsourcing εταιρείας, απαλλάσσοντας όμως τον Όμιλο από τα χρήματα που δίνονται για τους μισθούς και τα ταμεία ασφάλισής τους.

Η outsourcing τακτική -όπως προβλέπεται από την «τρόικα του Αμαρουσίου»- θα τους κοστίζει αρκετά λιγότερο και είναι μία τακτική που έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν στον Όμιλο του Αμαρουσίου σε άλλα τμήματα.

Εκτός από την εταιρεία που θα αναλάβει outsourcing τον αέρα του ΑΝΤ1 η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και σε άλλα τμήματα, όπως αυτό του τηλεφωνικού κέντρου του Ομίλου.

Τα σχέδια μάλιστα της «τρόικας του Αμαρουσίου» είναι μέσα στο καλοκαίρι να υπάρξει κι άλλο κύμα απολύσεων, με στόχο αυτή τη φορά το δημοσιογραφικό τμήμα του Ομίλου καθώς, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο, μην σας κάνει εντύπωση αν την επόμενη σεζόν μειωθεί η διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε