Site icon NewsIT

Η Ελένη Ροδά για τον Σταμάτη Κόκοτα: Σήκωσε το χεράκι του, με χαιρέτησε, λύγισα

04.10.2022 | 15:33
Η Ελένη Ροδά για τον Σταμάτη Κόκοτα: Σήκωσε το χεράκι του, με χαιρέτησε, λύγισα

Φωτογραφία αρχείου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα να τραγουδά στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012. Τα ξημερώματα απεβίωσε ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε μεγάλη δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970 και είχε συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος κ.ά. Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

«Είδα τον Σταμάτη Κόκοτα στο νοσοκομείο, σήκωσε το χεράκι του, λύγισα», λέει η Ελένη Ροδά.

Ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών και ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Ελένη Ροδά ήταν ο τελευταίος άνθρωπος από το καλλιτεχνικό στερέωμα που είδε τον Σταμάτη Κόκοτα πριν φύγει από τη ζωή. Η ίδια μιλάει γι’ αυτή τους τη συνάντηση στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα.

«Ένιωσα την ανάγκη να πάω να τον δω στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Πήγα στο δωμάτιο αλλά κάθισα λίγο πιο μακριά λόγω Covid.

Σήκωσα το χέρι και τον χαιρέτησα. Είχε δίπλα του μια νοσοκόμα και τον γιο του Δημήτρη που του κρατούσε το χέρι. Με κατάλαβε. Σήκωσε το χεράκι του, με χαιρέτησε. Λύγισα. Άρχισα να κλαίω κι έφυγα. Αντίο, Σταμάτη», λέει συγκινημένη η Ελένη Ροδά.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version