Η Κατερίνα Καινούργιου είναι ένα από τα γνωστά πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης και της showbiz που χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους ως «δόλωμα» από το κύκλωμα της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» για την προσέλκυση δωρεών. Η παρουσιάστρια δεν έχει καμία εμπλοκή στην απάτη, αλλά το όνομα και η δημοσιότητά της αξιοποιήθηκαν από τους δράστες, ώστε να πείθουν ανυποψίαστους πολίτες να προσφέρουν χρήματα.
Το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2026, η Κατερίνα Καινούργιου ξέσπασε δημόσια μέσα από την εκπομπή της «Super Κατερίνα» για την απάτη από ΜΚΟ, εξηγώντας πώς την προσέγγισαν και πώς χρησιμοποιήθηκε το όνομά της.
«Δεν είμαι μόνο εγώ που έχω εξοργιστεί. Δεν είμαι μόνο εγώ, γιατί εγώ την έχω πατήσει κιόλας. Μου έστελναν πάρα πολλές φορές από συγκεκριμένη ΜΚΟ, μηνύματα στα social για να βοηθήσω με κάποιο τρόπο είτε μέσω της εκπομπής είτε μέσω social. Στην εκπομπή είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά εννοείται όταν πρόκειται για παιδιά το έκανα. Αλλά για μένα αυτό που έκανε αυτός ο τύπος είναι η χειρότερη μορφή απάτης. Δεν ξέρω το νομικό πλαίσιο, αλλά για μένα αυτός πρέπει να πέσει στα πολύ βαθιά», είπε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου.
«Να εκμεταλλεύεται τον πόνο των οικογενειών και των παιδιών; Έλεγε η άλλη οικογένεια ότι μας έδωσαν επτά χιλιάρικα και το παιδάκι αυτό χάθηκε δυστυχώς από τον καρκίνο. Μας έδωσαν λέει επτά χιλιάρικα και είχανε μαζέψει 130.000 ευρώ. Ένας πολύ χειριστικός τύπος και πολύ πιεστικός», συμπλήρωσε η Κατερίνα Καινούργιου.
Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις στη Βόρεια Ελλάδα μετά από σχετικές καταγγελίες. Οι διάλογοι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έχουν διαρρεύσει σοκάρουν, καθώς τα μέλη της οργάνωσης ακούγονται να πανηγυρίζουν κυνικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φάγαμε τόσες χιλιάδες μέσα σε λίγες μέρες».
