Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ηρώ Μουκίου: «Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω»

Ηρώ Μουκίου: «Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω»

Η εξομολόγηση από την Ηρώ Μουκίου.

Για το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, που πέρασε στο παρελθόν, μίλησε η Ηρώ Μουκίου, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Ανδρέα Θεοδώρου.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σας;

Είναι ευλογία να κάνεις ένα επάγγελμα που είναι παράλληλα και ψυχοθεραπείας. Πιο ειδικός από την τέχνη για την ψυχή κάθε ανθρώπου δεν υπάρχει. Εξού και η ανάγκη του ανθρώπου για την τέχνη. Έχω περάσει αρκετές δυσκολίες, όπως ένα πρόβλημα υγείας και ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο.

Σας είχαν πει λανθασμένα ότι έχετε καρκίνο στα οστά. Σε αυτό το πρόβλημα αναφέρεστε;

Ναι. Όντως είχα πρόβλημα, ήταν ένας ξαφνικός πόνος που με κινητοποίησε. Ξαφνικά είχα έναν όγκο μέσα στη θωρακική μοίρα, αλλά τελικά δεν ήταν κακοήθεια. Έπρεπε να χειρουργηθώ για να δουν τι είχα ακριβώς. Ήταν περίπλοκο.

Όταν ακούσατε ότι μπορεί να έχετε καρκίνο, πώς νιώσατε;

Να πούμε την αλήθεια είναι σοκαριστικό. Το πρώτο συναίσθημα που σου έρχεται είναι ο τρόμος, όσο ψύχραιμος κι αν είσαι. Μετά, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία σου και το πόσο έχεις δουλέψει με το μέσα σου, περνάς από διάφορα στάδια.

Φοβηθήκατε ότι μπορεί να πεθάνετε;

Φυσικά το φοβήθηκα. Πάντα προτρέπω, όμως, όλους τους ανθρώπους που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόβλημα να καταφεύγουν στην προσευχή, αν και εφόσον πιστεύουν, γιατί είναι μεγάλη δύναμη. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να στραφώ στον Θεό. Από εκεί και πέρα πολεμάς, δεν πας αμαχητί.

Media Τελευταίες ειδήσεις