Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηρώ Σαϊα: Όταν ο Σταύρος Ξαρχάκος παθιάζεται με αυτό που ακούει, κάνει τους μουσικούς που έχει μπροστά του να παίξουν διαφορετικά

Ηρώ Σαϊα: Όταν ο Σταύρος Ξαρχάκος παθιάζεται με αυτό που ακούει, κάνει τους μουσικούς που έχει μπροστά του να παίξουν διαφορετικά

«Ο Σταύρος Ξαρχάκος με έκανε να αλλάξω πίστα», λέει η Ηρώ Σαϊα.

Η Ηρώ Σαϊα  μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στη 1» και την Έρη Βαρδάκη με αφορμή τη συναυλία «Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση» που παρουσιάζεται στις 27 Μαρτίου στο Παλλάς και η οποία αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση από τον Πόντο έως την Κρήτη, με τη ματιά του μεγάλου Σταύρου Ξαρχάκου.

Η ίδια αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον σύζυγό της τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, αλλά και γενναιόδωρος.

Μίλησε ακόμη και για το video του Σταύρου Ξαρχάκου που έγινε viral το περασμένο καλοκαίρι με εκείνον να διευθύνει μια ορχήστρα μικρών παιδιών στη Σύρο. «Ο κόσμος συγκινήθηκε αλλά για εμένα που έχω ζήσει και άλλα τέτοια περιστατικά ήταν λίγο πολύ κάτι το αναμενόμενο» τόνισε.

«Οταν ο Σταύρος Ξαρχάκος παθιάζεται με αυτό που ακούει είτε είναι στο Μέγαρο Μουσικής είτε στην ταβέρνα θα κάνει τους μουσικούς που έχει μπροστά του να παίξουν διαφορετικά».

Αναφέρθηκε επίσης στην προσωπική της πορεία στη μουσική, εξομολογούμενη ότι αφού ηχογραφεί τα cd της και τα κυκλοφορεί δεν θέλει να ακούει τον εαυτό της.

Ακόμα ήταν αιχμηρή σε σχέση με τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που προβάλλουν τα ραδιόφωνα. 

«Τα περισσότερα ραδιόφωνα πλέον δεν είναι ραδιόφωνα. Είναι μία συνεχόμενη κασέτα που ακούς τα ίδια και τα ίδια. Tα playlists αποτελούν συμφωνίες μεταξύ ραδιοφώνων και δισκογραφικών. Δεν υπάρχουν όμως μόνο 10 τραγουδιστές στην Ελλάδα».

Τέλος αναφέρθηκε στα παιδιά που απέκτησε με τον Σταύρο Ξαρχάκο. «Δεν με ενδιαφέρει αν τα παιδιά μας ακολουθήσουν τον μουσικό δρόμο. Με ενδιαφέρει να γίνουν ευτυχισμένοι άνθρωποι».

Media Τελευταίες ειδήσεις