Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Νέες απολύσεις στον Όμιλο ΑΝΤ1

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων στον Όμιλο ΑΝΤ1. Μετά τις τελευταίες μαζικές απολύσεις τεχνικών στο κανάλι του Αμαρουσίου και τις απεργιακές κινητοποιήσεις φάνηκε πως η… εκκαθάριση στον Όμιλο θα σταματούσε εκεί. Ενώ όμως σταμάτησαν οι απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ξεκίνησε απολύσεις στον άλλο τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στον Όμιλο ΑΝΤ1, το TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Μετά τις τελευταίες απολύσεις τριών τεχνικών μελών της η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδας αποφάσισε 10ωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων και επισημαίνοντας με ανακοίνωση ότι:

«Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν ανακληθούν οι άδικες απολύσεις θα προχωρήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας. Η Διοίκηση του εν λόγω Τηλεοπτικού Σταθμού συνεχίζοντας την τακτική της μείωσης του τεχνικού προσωπικού της, όλως αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα προχώρησε την προηγούμενη Παρασκευή στην απόλυση ακόμα τριών τεχνικών.Την ίδια στιγμή που προβαίνει σε απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία όλο και περισσότερα μέλη μας, παραβιάζει τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 14 του ν.3592/2007, που ορίζει ως ελάχιστο αριθμό 200 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας. Με τις εργασιακές αυτές μεταβολές δεν τηρεί την υποχρέωσή της για καθημερινά τακτά πρωτότυπα δελτία ειδήσεων (άρθρο 5 & 5 του ν.3592/2007) και το κριτήριο της προγραμματικής πληρότητας αναφορικά με την ποιοτική στάθμη προγράμματος στους τομείς της ενημέρωσης (άρθρο 7&ε’ του ν.3592/2007). Επειδή, ο τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV», που κατέχει και εκμεταλλεύεται το δημόσιο αγαθό της ψηφιακής τηλεοπτικής συχνότητας, το οποίο του έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Κράτος, έχει ως ελάχιστη υποχρέωση έχει, αφενός να σέβεται και να τηρεί τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, αφετέρου δε να παρέχει στο κοινό έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, προχωρώντας όμως σε συρρίκνωση του τεχνικού προσωπικού όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις που θέτει η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία για τη χρήση και εκμετάλλευση του δημόσιου αγαθού της τηλεοπτικής συχνότητας, αλλά θέτει σε διακινδύνευση τον ενημερωτικό χαρακτήρα του τηλεοπτικού σταθμού».

Πάντως λέγεται ότι το «σχέδιο εκκαθάρισης» που μελετούν στις εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου περιλαμβάνει κι άλλες απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό αλλά αναμένεται να δούμε τι αποφάσεις θα λάβει η διοίκηση του Ομίλου μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε