Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νίκος Ευαγγελάτος: Βραβείο από το Ίδρυμα Μπότση

Νίκος Ευαγγελάτος: Βραβείο από το Ίδρυμα Μπότση

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (26.05.2022) η εκδήλωση για την απονομή βραβείων από το Ίδρυμα προαγωγής της δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο Ζάππειο έδωσαν το παρών προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου – όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς- αλλά και του θεάματος.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που τιμήθηκαν ήταν και ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ένα συνολικό βραβείο προς όλους τους υγειονομικούς συντάκτες της χώρας, το οποίο παρέλαβε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου. «Καθένας προσωπικά και όλοι μαζί, κληθήκαμε να δώσουμε τη μάχη με έναν επικίνδυνο αόρατο εχθρό που απείλησε σοβαρά τη ζωή μας, την ελευθερία μας και τον ίδιο μας τον πολιτισμό. Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Με μεγάλη τόλμη, προσωπικό ρίσκο και αίσθημα ευθύνης, τίμησαν το ρόλο τους να ενημερώσουν την κοινωνία και αψήφησαν τον κίνδυνο», ανέφερε η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

Το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στην πρόεδρο της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου. Επιπλέον, ειδικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν: Στον ΕΔΟΕΑΠ για την ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας, στην ΕΣΠΗΤ για την προσφορά της στους επαγγελματίες δημοσιογράφους του περιοδικού και ηλεκτρονικού Τύπου, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της, στην καθηγήτρια και δημοσιογράφο Γιώτα Αντωνοπούλου για την ίδρυση του πρώτου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Σύγχρονη αθλητική επικοινωνία, δημοσιογραφία και φωτοειδησεογραφίας» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Με ειδική διάκριση τιμήθηκε ο δημοσιογράφος και γενικός γραμματέας της ΕΙΗΕΑ Τάσος Μπούρας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για την έκδοση του συλλογικού τόμου «1821/2021- Όταν ο Τύπος έγραφε την Ιστορία του 1821» και ο βουλευτής και δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας για το τρίτομο έργο του «Το χρονικό της επανάστασης – Μέσα από τις εφημερίδες της Παλιγγενεσίας».

Επιπλέον, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Προκόπη Γιόγιακα, Χριστίνα Γκερέκου, Κατερίνα Λυμπεροπούλου, Μαρία Μαγκλάρα, Χρήστο Μυλωνά, Θωμά Νασιάδη, Ζέτα Τζιώτη, Κώστα Χολίδη, Παντελή Βλαχόπουλο, Φώτη Κόλλια, Σταμάτη Ζησίμου και Μαρία Μαθιοπούλου, Πάνο Σουρέλη, Λευτέρη Σκιαδά, Δημήτρη Μανιατάκο(πρώην ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Τρίπολη) , Θανάση Τσίτσα, Βαγγέλη Ιωάννου, Παναγιώτη Καλλίγερο, Σωτήριο Βόσδο.

Media Τελευταίες ειδήσεις