Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Ορφανός: Η μουσική είναι ο μόνος σου φίλος, μέχρι το τέλος

Νίκος Ορφανός: Η μουσική είναι ο μόνος σου φίλος, μέχρι το τέλος

«Παντοτινός είναι μόνο ο θάνατος, ο χρόνος άλλωστε είναι κάτι σχετικό», λέει ο Νίκος Ορφανός.

Ο Νίκος Ορφανός έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την αγάπη, τις σχέσεις, αλλά και για το τι τον ηρεμεί.

Σε μια αγάπη πιστεύετε στο για πάντα;

Παντοτινός είναι μόνο ο θάνατος. Ο χρόνος άλλωστε είναι κάτι σχετικό, εξαρτάται πώς διαχειρίζεσαι το πέρασμά του. Οι άνθρωποι πλέον ζουν πολλές ζωές και έχουν πολλές αγάπες. Το για πάντα είναι μόνο για τις ρομαντικές ταινίες και τα τραγούδια.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια σχέση να αντέξει στον χρόνο;

Ο σεβασμός, η αλληλοεκτίμηση, η αμοιβαία αποδοχή, το χιούμορ και η σταθερά αναμμένη ερωτική διάθεση.

Πώς είστε σαν μπαμπάς;

Είμαι και παιδί και μπαμπάς. Μου αρέσει να παίζουμε, με βάζει συνέχεια να τον κυνηγάω (μέχρι να σωριαστώ) και του διαβάζω, του βάζω μουσική και βλέπουμε μαζί ταινίες. Ο γιος μου μεγαλώνει στο σπίτι που θα ήθελα εγώ να είχα μεγαλώσει: γεμάτο βιβλία, μουσική, χαρά και γάτες.

Όταν πέφτει η αυλαία και σβήνουν τα φώτα, πώς είναι ο Νίκος στην ψυχή του;

Όπως όλοι οι άνθρωποι που τελειώνουν τη δουλειά τους και επιθυμούν να πάνε να ξεκουραστούν και να δουν τους αγαπημένους τους. Για μένα η υποκριτική είναι ένα επάγγελμα, τον εαυτό μου τον έχω βρει εδώ και χρόνια, τώρα είμαι απλώς ένας εργάτης της τέχνης, δεν θέλω ούτε να σώσω κανέναν, ούτε να παραστήσω κάποιου είδους προφήτη. Ούτε υπηρετώ τίποτα ανώτερο και τέτοια. Μια δουλειά κάνω και προσπαθώ να δίνω στον κόσμο χαρά και δημιουργίες με ουσία και τιμιότητα.

Στα σκοτάδια σας τι σας ηρεμεί; Τι σας δίνει δύναμη;

Η οικογένειά μου. Και η μουσική. Η μουσική είναι ο μόνος σου φίλος, μέχρι το τέλος.

Media Τελευταίες ειδήσεις