Media

Νίκος Πορτοκάλογλου: Στεναχωριέμαι όταν βλέπω παιδιά να βγαίνουν από τα ριάλιτι και να γίνονται κατευθείαν γνωστά σε όλη την Ελλάδα

Ο γνωστός καλλιτέχνης σε μία σπάνια εξομολόγηση

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έδωσε μία σπάνια συνέντευξη και μεταξύ άλλων εξέφρασε την προσωπική του θέση σχετικά με την απότομη δημοσιότητα που λαμβάνουν οι τραγουδιστές που ονειρεύονται καριέρα στο τραγούδι και κάνουν το ξεκίνημά του από μουσικά ριάλιτι.

Ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός το απόγευμα της Τετάρτης (07.05.2025) βρέθηκε ως καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» και μίλησε για όλα. Μάλιστα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου εξήγησε γιατί στενοχωριέται όταν βλέπει νέους καλλιτέχνες να γίνονται ξαφνικά γνωστή σε όλη την Ελλάδα. 

«Ήταν δύσκολες οι πρώτες συναυλίες. Αλλά είναι απαραίτητο σκαλοπάτι για κάθε νέο μουσικό. Μπορεί να είναι σκληρή εμπειρία να μην έχεις κόσμο ή να μην αρέσεις αλλά σε ψήνει και σε προετοιμάζει. Για μένα ήταν στα πρώτα μαγαζιά που τραγουδούσα, όπου μετρούσαμε το κοινό για να δούμε αν είναι περισσότεροι από εμάς, το συγκρότημα», είπε αρχικά. 

«Όταν βλέπω στα μουσικά ριάλιτι νέα παιδιά που βγαίνουν στο ευρύ κοινό και γίνονται κατευθείαν γνωστά σε όλη την Ελλάδα, στεναχωριέμαι. Είναι αφύσικο αυτό το πράγμα, η τρομακτική δημοσιότητα στο ξεκίνημα σου, η οποία μετά σε αφήνει τραυματισμένο. Είσαι αμήχανος, δεν ξέρεις τι να κάνεις μετά γιατί είναι σαν να ξεκινάς από το τέλος και να πηγαίνεις προς την αρχή», πρόσθεσε με ειλικρίνεια ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις «μόδες» που υπάρχουν κατά καιρούς στη μουσική βιομηχανίας, τονίζοντας: «Η τραπ νομιμοποιεί απαράδεκτα πράγματα. Στη χιπ χοπ σκηνή, γενικότερα, ακούω και βλέπω πράγματα που με εντυπωσιάζουν. Μ’ αρέσουν οι στίχοι ορισμένων ράπερ και νεότερων και μεγαλύτερων».

«Ένιωθα πάντα εκτός μόδας. Τότε που ξεκινούσα εγώ ήταν στη μόδα η αναβίωση του ρεμπέτικου. Ωραία πράγματα, αλλά εγώ ήμουν τελείως εκτός. Υπήρχε και αγγλόφωνη ροκ αλλά και πάλι ήμουν εκτός. Μόδες έγιναν και σπουδαία πράγματα, όπως οι Beatles και η U2», εξομολογήθηκε ακόμα.

«Κάθε είδος μουσικής που προσφέρει ταυτότητα στα νέα παιδιά πάει πακέτο με μια νοοτροπία. Βέβαια εδώ είμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο, όπου μέσα από την τραπ νομιμοποιούνται απαράδεκτα πράγματα. Μου φαίνεται αδιανόητο πως ένα νέο κορίτσι ακούει αυτή τη μουσική, ειδικά με τον τρόπο που παρουσιάζουν τις γυναίκες. Είναι υποτιμητικό. Όχι μόνο δεν διαμαρτύρεται αλλά θαυμάζει και το τραγούδι», δήλωσε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

 

Νίκος Πορτοκάλογλου: «Είχα εκπαιδευτεί –ασυνείδητα βέβαια– να γίνω αόρατος»

Παράλληλα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου εξήγησε γιατί ήθελε όταν ήταν μικρός να περνάει απαρατήρητος από όλους.

«Είχα εκπαιδευτεί –ασυνείδητα βέβαια– να γίνω αόρατος για να περνάω καλύτερα στο σχολείο. Το έχω πει και στα παιδιά μου αυτό, αλλά τους υπενθυμίζω ότι εγώ τελείωσα το σχολείο μέσα στην Χούντα. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις ήταν να μην σε παρατηρεί κανείς, να σε αφήνουν στην ησυχία σου, ώστε να μπορείς να ονειρεύεσαι», εξομολογήθηκε ο γνωστός καλλιτέχνης.

«Μετά αυτό δεν ήταν πολύ χρήσιμο, όταν ήθελα να γίνω μουσικός. Πήγα στο άλλο άκρο, έπρεπε να βγω στη σκηνή, στους προβολείς και να μην είμαι απλά ορατός», πρόσθεσε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην εκπομπή «Μουσικό κουτί» που κλήθηκε πριν από λίγα χρόνια να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην ΕΡΤ1, μαζί με τη Ρένα Μόρφη.

«Αυτή την εκπομπή, έτσι όπως τη φαντάστηκα και όπως την έχτισα, δεν είχα καταλάβει πόση δουλειά είχε. Στη φαντασία μου ήταν ότι θα είναι κάτι υπέροχο, μια παρέα μουσικών, θα παίζουμε τραγούδια που αγαπάμε… Δεν είχα καταλάβει πώς μεταφράζεται αυτό σε ώρες δουλειάς, το είδα στην πράξη. Ξεκινήσαμε στην καραντίνα, όπου δεν υπήρχαν δουλειές και ήμασταν αφοσιωμένοι ψυχή τε και σώματι, εφτά μέρες την εβδομάδα. Σε αυτά τα 4 χρόνια, ξυπνούσα κάθε μέρα και σκεφτόμουν ότι είναι δέκα πράγματα που έχουν μείνει πίσω και πρέπει να τρέξω να τα προλάβω. Και τώρα κάθε πρωί που ξυπνάω, νιώθω αυτή την έκπληξη, ότι δεν έχω αφήσει κάτι πίσω», είπε.

«Όταν μου πέταξε την ιδέα ο Κωνσταντίνος Ζούλας, τότε πρόεδρος της ΕΡΤ και μου είπε “θέλω να κάνεις μια μουσική εκπομπή”, του είπα “τι είναι αυτά που λες; Τι δουλειά έχω εγώ με την τηλεόραση;”. Μου είπε “θέλω να σκεφτείς κάτι, κάνε ότι νομίζεις σαν ιδέα, αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να είναι μια εκπομπή αρχείου, να μην έχει σχέση με την επικαιρότητα και να μπορεί να τη δει κάποιος μετά από δέκα χρόνια”», πρόσθεσε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Media: Περισσότερα άρθρα