Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Κώστας Τζίμας, ο Θανάσης Βασιλόπουλος και η Μαρίνα Σάττι, απόψε στο «Μουσικό κουτί»

Ο Κώστας Τζίμας, ο Θανάσης Βασιλόπουλος και η Μαρίνα Σάττι, απόψε στο «Μουσικό κουτί»

Με ήχους παραδοσιακούς, ηλεκτρονικούς, διαφορετικούς και πολύχρωμους θα γεμίσει το «Μουσικό κουτί» σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, στις 22:00, στην ΕΡΤ1.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Κώστα Τζίμα, έναν από τους μεγαλύτερους Ηπειρώτες τραγουδιστές, τον κορυφαίο σολίστα στο κλαρίνο και συνθέτη Θανάση Βασιλόπουλο και τη Μαρίνα Σάττι, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας, μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια, η οποία συνδυάζει την παράδοση με τον πιο σύγχρονο ήχο.

Ένα ταξίδι όπου η μουσική δεν έχει όρια, το παρελθόν συναντά το μέλλον και η μουσική μας παράδοση συναντά τα πιο σύγχρονα διεθνή μουσικά ρεύματα.

Μπορεί το χιλιοτραγουδισμένο ηπειρώτικο «Μαύρα μου χελιδόνια» να συνδυαστεί αρμονικά με το «Free as a bird» των Beatles;

Όλα μπορούν να συμβούν στο «Μουσικό κουτί» αυτή την εβδομάδα!

Τα παραδοσιακά ηπειρώτικα του Κώστα Τζίμα συναντούν τη «Μάντισσα» και τις «Κούπες» της Μαρίνας Σάττι, ενώ το «Earth child» και η «Istanbul» του Θανάση Βασιλόπουλου συναντούν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Διονύση Σαββόπουλου.

Τρεις διαφορετικές γενιές με διαφορετικές καταγωγές και μουσικές διαδρομές, με κοινό στοιχείο τη σχέση τους με την παραδοσιακή μουσική, ο καθένας με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.

«Η πρώτη μου ανάμνηση και συνάντηση με το παραδοσιακό τραγούδι είναι όταν μεγάλωνα στην Κρήτη και σε ηλικία περίπου εφτά χρόνων γνώρισα τον κύριο Βασίλη Σκουλά» λέει η Μαρίνα Σάττι, η οποία πήγε να σπουδάσει μουσική στην Αμερική ως τζαζ τραγουδίστρια και γύρισε τραγουδώντας παραδοσιακά ελληνικά, βουλγαρικά και αραβικά τραγούδια. Και μας εξέπληξε όλους ευχάριστα!

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος έχει μια αξιοζήλευτη διαδρομή και σπουδαίες συνεργασίες με μεγάλους τραγουδιστές και συνθέτες κι έχει καταφέρει να κάνει το παραδοσιακό κλαρίνο ένα σύγχρονο όργανο που το αγαπούν όλο και περισσότερο τα νέα παιδιά. Όπως λέει στην εκπομπή: «Δεν μπορώ να παίξω κάτι το οποίο δεν το νιώθω. Η ζωή μου όλη είναι αυτό που κάνω, αυτό που παίζω έχει να κάνει εντελώς με το μέσα μου και τον χαρακτήρα μου».

Ο κορυφαίος Ηπειρώτης τραγουδιστής Κώστας Τζίμας γεννήθηκε στο Ρωμανό Ιωαννίνων και από μικρό παιδί έδειξε την αγάπη του για την παράδοση. «Τα πανηγύρια δεν είναι πια για την ηλικία μου, μου ζητάνε τραγούδια που δεν τα ξέρω, έχει αλλάξει και το ρεπερτόριο και δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα… Έχουν μεγάλη διαφορά τα σημερινά πανηγύρια από αυτά που εγώ έχω ζήσει».

Media Τελευταίες ειδήσεις