Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πέτρος Ξεκούκης: Έχω διαπροσωπική σχέση με τον Θεό

Πέτρος Ξεκούκης: Έχω διαπροσωπική σχέση με τον Θεό

“Νομίζω ότι και στον Θεό τού αρέσει να μιλάς σαν να είναι πατέρας σου” ομολογεί ο Πέτρος Ξεκούκης.

Από καρδιάς μίλησε ο Πέτρος Ξεκούκης για την σχέση με τον Θεό και την βαθιά του πίστη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Enjoy και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. 

Πιστεύετε στον Θεό;

Αυτή είναι η ουσία της ύπαρξης μου. Πιστεύω, αγαπώ και ελπίζω στον Χριστό. Όπως είπε και ο ίδιος ο Χριστός, όποιος πιστεύει σε εμένα δεν θα πεθάνει, αλλά θα ζήσει μέσω της Ανάστασης Του και της αιώνιας ζωής. Ως Πέτρος επιδιώκω να συνομιλώ με τον Θεό στην προσευχή μου. Έχω διαπροσωπική σχέση μαζί του. Του λέω τους προβληματισμούς μου, τα όνειρα μου, τον ευγνωμονώ, του ζητάω την υγεία για την σύζυγο μου, τα τρία παιδιά μας, μου χάρισε μια όμορφη οικογένεια. Νομίζω ότι και στον Θεό τού αρέσει να μιλάς σαν να είναι πατέρας σου. Ελπίζω στη χάρη του Θεού και ότι δεν θα μας αφήσει χωρίς προστασία. Και οι γέροντες στο Άγιον Όρος λένε ότι ο Χριστός χαίρεται όταν συνομιλεί ο άνθρωπος μαζί του σαν να μιλάει σε έναν φίλο. Για εμένα η μεγαλύτερη αρετή είναι η αγάπη.

Τι λέει ο Απόστολος Παύλος στην Επιστολή του προς Κορινθίους; Ακόμη και να έχω όλη τη γνώση, να μιλώ όλες τις γλώσσες ανθρώπων και αγγέλων, να έχω την πίστη και να μετακινώ να βουνά, να μπορώ να προφητεύω, να μοιράσω όλα τα υπάρχοντα μου στους φτωχούς, αγάπη αν δεν έχω δεν ωφελούμαι πουθενά και δεν είμαι τίποτα απολύτως, θα μοιάζω με χαλκό και κύμβαλον που κάνει εκκωφαντικό κρότο. Μόνο η αγάπη υπομένει, μακροθυμεί, δεν ζηλεύει, δεν εκπίπτει, ανέχεται. Ο άνθρωπος σήμερα έχει απομακρυνθεί από τον Θεό αλλά ο Θεός είναι εκεί και μας περιμένει, δίπλα μας. Αν απλώσουμε το χέρι μας, θα τον αγγίξουμε.

Media Τελευταίες ειδήσεις