Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στο Netflix μετά την προβολή του σε διεθνή Φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ «Sr.»

Στο Netflix μετά την προβολή του σε διεθνή Φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ «Sr.»

Το ντοκιμαντέρ «Sr.» για τη ζωή του Ρόμπερτ Ντάουνι του Πρεσβύτερου, σκηνοθέτη του ανεξάρτητου κινηματογράφου και πατέρα του ηθοποιού, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα είναι διαθέσιμο αργότερα φέτος στο Netflix, το οποίο πρόβαλε τις πρώτες εικόνες.

Ο Ρόμπερ Ντάουνι ο Πρεσβύτερος, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 85 ετών τον Ιούλιο του 2021 σκηνοθέτησε τις ταινίες «Putney Swope» (1969), «Greaser’s Palace» (1972) «Up the Academy» (1980) κ.ά.

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά θέματα που συνδέονται με τη δημιουργικότητα, την πατρότητα και τα τραύματα των γενεών, και τη σχέση του Ντάουνι με τον γιο του.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ συνεργάστηκε με τη σύζυγό του, Σούζαν Ντάουνι και τους Έμιλι Μπάρκλεϊ Φορντ και Κέβιν Φορντ για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Κρις Σμιθ.

«Είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να επιχειρήσω να παρουσιάσω κάτι για τους δύο Ντάουνι. Ειλικρινές και ανθρώπινο, ήταν τόσο ευχαρίστηση όσο και εμπειρία ζωής…» ανέφερε ο σκηνοθέτης Κρις Σμιθ.

Το ντοκιμαντέρ «Sr.» έκανε πρεμιέρα στο 48o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τελουράιντ που διοργανώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα προβληθεί στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Media Τελευταίες ειδήσεις