Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συλλαλητήριο: Η ηχηρή απουσία των καναλιών

Συλλαλητήριο: Η ηχηρή απουσία των καναλιών

Αν κάποιος ήθελε να ενημερωθεί για το μεγάλο θέμα της Κυριακής (21/01/2018), το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, δεν είχε πολλές επιλογές.

Αν κάποιος ήθελε να δει εικόνα από όλα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι της Κυριακής έως και αργά το απόγευμα, δεν είχε πολλές επιλογές.

Η αλήθεια είναι ότι μόνο μέσω διαδικτύου υπήρχε ενημέρωση για ένα γεγονός στο οποίο ειδησεογραφικά δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια. Δεν μπορείς να του γυρίσεις την πλάτη.

Τα περισσότερα μεγάλα ενημερωτικά site, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, είχαν οργανώσει αποστολές, είχαν ζωντανή εικόνα και σε συνεχή ροή ενημέρωναν για όλα όσα συνέβαιναν.

Κανέναν τηλεοπτικό κανάλι δεν έκανε συνδέσεις για το συλλαλητήριο παρά μόνο στα δελτία τους, ούτε καν η ΕΡΤ3 που είναι και το δημόσιο κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση κυρίως μέσα από τα social media.

Οι αντιδράσεις είναι πολλές αφού κανένας τηλεοπτικός σταθμός , ούτε καν για την τηλεθέαση δεν πόνταρε στην κάλυψη ενός τόσο μεγάλου ειδοσεογραφικά γεγονότος.

Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, είχε όλα τα συστατικά που μπορούν να αποτελέσουν δέλεαρ για σίγουρα νούμερα τηλεθέασης. Μεγάλη συμμετοχή, παλμό, παρατράγουδα.

Είναι η κρίση; Είναι το κόστος; Είναι αδιαφορία; Είναι η έλλειψη μέσων;

Κάθε τηλεοπτικός σταθμός που σέβεται τον εαυτό του έχει ανταποκριτή στην Θεσσαλονίκη. Και μάλιστα εξαιρετικούς συναδέλφους. Που θα κάλυπταν με επαγγελματισμό την συγκεκριμένη συγκέντρωση όπως κάνουν πάντα.

Και ίσως το άλλοθι της κρίσης να ατονεί, όταν σκέφτεται κανείς τις προετοιμασίες που γίνονται κάθε χρόνο – όχι με την ίδια θέρμη είναι η αλήθεια τα τελευταία χρόνια – για την κάλυψη της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τα κανάλια απουσίαζαν από ένα μεγάλο ειδησεογραφικό γεγονός την Κυριακή (22/01/2018) και αυτό ίσως στο μέλλον το πληρώσουν ακριβά…

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις