Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τι βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Ertflix

Τι βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Ertflix

To Ertflix, η ελληνική δωρεάν streaming υπηρεσία, έχει έναν μεγάλο κατάλογο από ελληνικές και ξένες σειρές, αλλά και αρκετά μιρκά «διαμάντια» από το αρχείο της ΕΡΤ, που δεν πρέπει να χάσετε.

Mπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα και απολαύστε μια παρέλαση αστέρων. Σημαντικές ταινίες, ελληνικές και ξένες, αλλά και σειρές για όλα τα γούστα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην τηλεόραση είναι άμεσα διαθέσιμα στην πλατφόρμα.

Ουδέτερη Zώνη

Μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003, ο αρχικελευστής Ρόι Μίλερ και οι άνδρες του είναι επιφορτισμένοι με την εύρεση των λεγόμενων όπλων μαζικής καταστροφής, η ύπαρξη των οποίων δικαιολογούσε την αμερικανική εμπλοκή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο και τον άνθρωπό τους στη Βαγδάτη, τον Πάουντστον.

Ο βετεράνος πράκτορας της CIA Μαρτίν λέει στον Μίλερ ότι δεν υπάρχουν όπλα, ότι πρόκειται για μια απάτη που θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν τη χώρα και να εγκαταστήσουν έναν ηγέτη-μαριονέτα. Καχύποπτη για τον Πάουντστον είναι και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Λόρι Ντέιν, η οποία αφήνει να διαρρεύσει στον Μίλερ ότι ο Πάουντστον της είπε ότι είχε μυστικές συνομιλίες στην Ιορδανία με έναν σημαντικό Ιρακινό, με το κωδικό όνομα Μαγγελάνος, ο οποίος του είπε για τα όπλα, αν και τώρα φαίνεται πιθανό ότι οι πραγματικές πληροφορίες του Μαγγελάνου ήταν αντίθετες. Έτσι αρχίζει ένα κυνήγι για την αλήθεια. Ποιος παίζει ποιον;

Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Γκρεγκ Κινίαρ, Μπρένταν Γκλίσον, Τζέισον Άιζακς, Έιμι Ράιαν.
Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας.

Το Βραχιόλι της Φωτιάς

Το βραχιόλι που βρίσκει εντελώς απρόσμενα στα χέρια μιας ηλικιωμένης τσιγγάνας ο 45χρονος κοσμηματοπώλης Ιωσήφ Κοέν το 1962, γίνεται η αφορμή για μια καταβύθιση στο οικογενειακό παρελθόν και στην προσωπική του ιστορία στις αρχές του 20ου αιώνα στη Θεσσαλονίκη, όπου συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές θρησκείες, ήθη και έθιμα.

Εδώ ζουν η Μπενούτα και ο Μωύς Κοέν, ένα ζευγάρι επιφανών Εβραίων μαζί με τα παιδιά τους. Η γεμάτη περιπέτεια και ανατροπές ιστορία τους, ξεκινά από το 1917, όταν η μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη απειλεί τα πάντα. Η έγκυος Μπενούτα και τα τέσσερα παιδιά της βιώνουν στιγμές αγωνίας, όταν οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία και ένας τσιγγάνος, τους σώζει την τελευταία στιγμή. Στον τσιγγάνικο καταυλισμό, η Μπενούτα θα φέρει στον κόσμο το στερνοπούλι της οικογένειας, τον Ιωσήφ, ένα παιδί γεννημένο μέσα στη φωτιά.

Οι απώλειες πολλές αλλά το βραχιόλι, ένα πολύτιμο οικογενειακό κόσμημα, σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα, Εβραίους και Τσιγγάνους.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σπύρος Σταμούλης, Νεφέλη Κουρή, Μιχάλης Ταμπακάκης, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Γιώργος Ζιάκας, Νικολέτα Χαρατζόγλου, Ηλέκτρα Μπαρούτα, Γκαλ.Α. Ρομπίσα, Παναγιώτης Ξυνός.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας.
Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Σοφία Σωτηρίου.

Αναψηλάφηση

Η δικηγόρος Έμμα Μπάνβιλ αναλαμβάνει συνήθως υποθέσεις που θεωρούνται χαμένες και προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του Κέβιν Ράσελ, ο οποίος επιμένει πως είναι αθώος παρόλο που έχει καταδικαστεί για το φόνο μιας μαθήτριας, της Λίντα Σιμς πριν από 14 χρόνια.

Η Μπάνβιλ δε διστάζει να φτάσει στα άκρα προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πρωταγωνιστούν: Έλεν ΜακΚρόρι, Τζόναθαν Φορμπς, Σαμ Σουέινσμπουρι, Ρεμπέκα Κόλλαρντ, Γιούμνι Μουζάκου.
Σκηνοθεσία: Πιτ Τράβις.

Candelaria: Ένα Τραγούδι για την Αβάνα

Η Καντελάρια βάφεται σαν έφηβη. Τι κι αν έχει περάσει ήδη τα 70; Βάζει κοκκινάδι στα μάγουλα και από το ίδιο στα χείλη. Θα βγει να τραγουδήσει στο διψασμένο για κέφι, ζωή και έρωτα κοινό της Αβάνας. Καταχειροκροτείται κάθε βράδυ και γυρίζει στο μικρό της διαμέρισμα να κοιμηθεί πλάι στον Βίκτορ Ουγκό. Ναι, έτσι λένε τον σύζυγό της.
Το πρωί θα πάνε κι οι δύο για δουλειά.

Εκείνος στο εργοστάσιο κι εκείνη στο ξενοδοχείο. Μια μέρα, ανάμεσα στα άπλυτα σεντόνια που μαζεύει θα βρει μία κάμερα. Θα την πάρει στο σπίτι. Ο Βίκτορ Ουγκό μέσα από τον φακό της θα ανακαλύψει τη σταρ που χειροκροτεί το κοινό της Αβάνας κάθε βράδυ. Τον έρωτα που είχε ξεχάσει ότι έχει σπίτι του. Το τραγούδι της Αβάνας που τον κάνει να χορεύει στα βήματα της αγάπης σαν αλαφροΐσκιωτος έφηβος. Χωρίς σκοτούρες κι ανάγκη για χρήματα και επιβίωση. Ακόμη κι αν δεν είναι η απόλυτη διαφυγή, αυτή η κάμερα γίνεται η αφορμή για έναν ακόμη παθιασμένο χορό. Ως το τέλος του τραγουδιού.

Πρωταγωνιστούν: Verónica Lynn, Alden Knight, Philipp Hochmair.
Σκηνοθεσία: Johnny Hendrix.

Λάβετε Θέσεις

Δεκαετία του ’70 στα Φιλιατρά του Νομού Μεσσηνίας. Μια ελληνική, επαρχιακή πολίχνη βουλιάζει στη σιωπή. Σταδιακά ερημώνει κι εγκαταλείπεται, καθώς η αστυφιλία μεσουρανεί. Οι εναπομείναντες αγρότες αγωνίζονται να πληρώσουν τα δάνειά τους στην Αγροτική Τράπεζα. Ο Αντρέας, ένας ράφτης και παλιός δρομέας, τρέχει κάπου κάπου σε αυτοσχέδιους, τοπικούς αγώνες. Ωστόσο, η αναχώρηση της αδελφής του και η αφόρητη πλήξη θα τον αναγκάσουν να πάρει τις αποφάσεις του…

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Καζάν, Χρήστος Τόλιος, Κώστας Τσάκωνας, Βασίλης Τσιπίδης.
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός.

Επιστροφή στο Τσερνόμπιλ

Η πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ ήταν το μεγαλύτερο τεχνολογικό ατύχημα στην ανθρώπινη ιστορία. Σχεδόν 35 χρόνια αργότερα επιστρέφουμε στην πόλη-φάντασμα Pripyat στη βόρεια Ουκρανία με τους επιζώντες της καταστροφής. Ένας ανώτερος μηχανικός που ήταν ένας από την ομάδα κατασκευής του αντιδραστήρα, ένας μαιευτήρας νοσοκομείου, ένα κορίτσι 11 ετών που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Pripyat, ένας πυροσβέστης στον πυρηνικό σταθμό νούμερο 4 και ένας αξιωματικός υπεύθυνος για την απομάκρυνση ραδιενεργών αποβλήτων από την οροφή του αντιδραστήρα είναι μερικά από τα άτομα που ακολουθούμε.

Δίπλα στα κατεστραμμένα σπίτια, ξεδιπλώνουν τις προσωπικές τους ιστορίες και βουτούν βαθιά στα τραύματά τους προσπαθώντας να συγκεντρώσουν τη μεγάλη εικόνα του τι συνέβη κατά τη διάρκεια αυτού του ιστορικού γεγονότος και ποιος ήταν ο ρόλος τους. Είναι όλοι του καθημερινοί άνθρωποι που, σαν ήρωες, στάθηκαν στην πρώτη γραμμή ενός πολέμου ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό, δοκιμάζοντας το θάρρος και την ανθρωπιά τους, έγιναν μάρτυρες συγκλονιστικών όψεων, ρισκάροντας τη ζωή τους, πολέμησαν – και κέρδισαν, σώζοντας τον κόσμο και την Ευρώπη από τις πιο τρομερές συνέπειες.

Ένα μωσαϊκό προσωπικών ιστοριών και εμπειριών ανθρώπων που επλήγησαν από την καταστροφή που εξακολουθούν να υποφέρουν από μη αναστρέψιμες ιατρικές παθήσεις, μας ταξιδεύουν πίσω στο Τσερνομπίλ. Με ένα εκπληκτικό αρχειακό υλικό, που βλέπουμε για πρώτη αυτό το συναισθηματικό ντοκιμαντέρ αφηγείται τις μικρές προσωπικές ιστορίες πίσω από ένα μεγάλο ιστορικό δράμα.

Σκηνοθεσία: Roman Shumunov.

Δείτε εδώ όλες τις δημοφιλείς σειρές, ταινίες και εκπομπές του Ertflix.

Media Τελευταίες ειδήσεις