Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Χρήστος Φωτίδης: Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το θέατρο

Χρήστος Φωτίδης: Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το θέατρο

Κατηγορηματικός για το metoo εμφανίστηκε ο Χρήστος Φωτίδης.

Μιλώντας στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου, ο ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης αναφέρθηκε τόσο στον ρόλο που ερμηνευσε στις Άγριες Μέλισσες όσο και στο κίνημα metoo.

Έκανες την έκπληξη με τον τηλεοπτικό ρόλο του χουντικού ταξίαρχου Σκαφά στις “Άγριες Μέλισσες” στον Γ’κύκλο.

Ναι. Και “ξανασυστήθηκα” με τη γυναίκα μου. Άλλαξα λουκ, τα μαλλιά μου και άφησα μουστάκι. Μεγάλη αλλαγή. Ακόμα και κάποιοι που με είδαν στις Άγριες Μέλισσες, με γνώρισαν από τη φωνή μου που είναι χαρακτηριστική γιατί έχω κάνει πολλά διαφημιστικά. Και παρόλο που αυτοί οι ρόλοι των χουντικών είναι αντιπαθητικοί, εγώ εισέπραξα πολλή αγάπη από τον κόσμο. Ήταν να παίω το ρόλο του νοματάρχη αλλά τελικά έκανα τον ταξίαρχο.

Τους τελευταίους μήνες το θέατρο “σείεται” από το θέμα των καταγγελιών στη Δικαιοσύνη των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και των κακοποιήσεων. Τα περίμενες αυτές;

Όχι, με τίποτα. Η έκπληξη μου ήταν παραπάνω από μεγάλη. Δεν έχω δουλέψει με τον Δημήτρη Λιγνάδη και με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τέτοια πράγματα μπορεί να τα κάνουν καλλιτέχνες με την πραγματική έννοια του όρου του καλλιτέχνη ή του ηθοποιού. Το λέει η λέξη: ποιεί ήθος. Αυτό σημαίνει ηθοποιός. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το θέατρο και τους πραγματικούς “εργάτες” του που είναι χιλιάδες. Όλο αυτό με εξοργίζει σε απίστευτο βαθμό.

Media Τελευταίες ειδήσεις