Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Deal στα Τρόφιμα: Θεοδωρόπουλος και EOS Capital σε αρχική συμφωνία με «Ελληνικοί Χυμοί» – Τα σχέδια για Chipita

Deal στα Τρόφιμα: Θεοδωρόπουλος και EOS Capital σε αρχική συμφωνία με «Ελληνικοί Χυμοί» – Τα σχέδια για Chipita

Ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και το επενδυτικό κεφάλαιο EOS Capital Partners που διαχειρίζεται ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, προχώρησαν σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία με τους μετόχους της εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ για την από κοινού τους συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Η εταιρεία Ελληνικοί Χυμοί δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά χυμών από το 2003 με τις ετικέτες χυμών, Viva, Belo και Viva Slim. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια ενός πετυχημένου deal που ο επιχειρηματίας είχε ολοκληρώσει εντός του Ιανουαρίου αποκτώντας την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, καθώς και τη δραστηριότητα της Chipita στην Ινδία, μετά την εξαγορά του τομέα σνακ και ζύμης από τον όμιλο Mondelez.

Αφότου ο έλεγχος της Νίκας πέρασε στον κ. Θεοδωρόπουλο, η εταιρεία μετά από 30 χρόνια οδεύει στην έξοδό της από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ο επιχειρηματίας βάζει πλώρη για να την οδηγήσει σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Ένα από τα πρώτα βήματα αποτελεί η νέα εταιρική εμφάνιση, υιοθετώντας πράσινες πρακτικές. Στο πλαίσιο αυτό αλλάζει πλήρως το λογότυπό στις συσκευασίες και χρησιμοποιεί καινοτόμα υλικά από πλήρως ανακυκλώσιμες ύλες.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η εταιρεία μετατρέπει περισσότερες από 21.000.000 συσκευασίες της σε απολύτως ανακυκλώσιμες, ανοίγοντας τον δρόμο στους καταναλωτές ώστε να ανακυκλώσουν περίπου 214 τόνους υλικών συσκευασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η εξαγορά της Νίκας έγινε με υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την Cryred Investments, εταιρεία συμφερόντων του κ. Θεοδωρόπουλου.

Νέα εποχή για Chipita

Ώθηση για να υλοποιηθούν νέα σχέδια, τόσο για την Νίκας, όσο και για άλλες εταιρείες τροφίμων έδωσε η εξαγορά της Chipita από τον αμερικανικό κολοσσό Mondelēz, που ολοκληρώθηκε με την ανατολή του 2022, καταβάλλοντας στον δραστήριο επιχειρηματία Σπ. Θεοδωρόπουλο τίμημα ρεκόρ 2 δισ. δολαρίων.

Για να ολοκληρωθεί το deal, η Chipita διασπάστηκε στην Chipita Global (που πέρασε στη Mondelez) και στην Chipita Foods (που παρέμεινε στους παλαιούς μετόχους και περιλαμβάνει την Νίκας και τη δραστηριότητα στην Ινδία).

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις