Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Deal στην πληροφορική: Η Performance Technologies αγόρασε το 60% της Adaptera – Ποιες υπηρεσίες ενισχύει

Deal στην πληροφορική: Η Performance Technologies αγόρασε το 60% της Adaptera – Ποιες υπηρεσίες ενισχύει

Την εξαγορά του 60% της Adaptera Mon.IKE με τίμημα που ανέρχεται στο ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Performance Technologies AE, ενισχύοντας έτσι τη θέση της στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής.    

Οι δύο εταιρίες γνωρίζονται καλά, έχουν συμπληρωματικό πελατολόγιο και συνεργάζονται ήδη από καιρό. Ο κ. Στέφανος Αναστασίου, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Adaptera παραμένει στη θέση του με στόχο την περαιτέρω ταχεία ανάπτυξη της και την εμβάθυνση της σχέσης και συνεργασίας με την Performance και τη δημιουργία συνεργειών.

Η Adaptera ιδρύθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής. Το μείγμα των υπηρεσιών της περιλαμβάνει λύσεις στις περιοχές του Advanced Observability, Digital Experience Management, AIOps και Data Visualization, IT Automation και QoE Testing.

Για την οικονομική χρήση που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021, τα κύρια οικονομικά μεγέθη της Adaptera έχουν ως εξής: Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα € 2,28 εκατ. έναντι € 1,60 εκατ. το 2020, σημειώνοντας αύξηση 42,4%. Το EBITDA ανήλθε στα € 470,3 χιλ. έναντι € 161,3 χιλ. το 2020, σημειώνοντας αύξηση 191,6%. Η εταιρεία έχει μηδενικό καθαρό δανεισμό (δανεισμός μείον ταμειακά διαθέσιμα).

Σχετικά με τη συναλλαγή, όπως ανακοινώθηκε η Performance από το σύνολο των 1.800 εταιρικών μεριδίων της Adaptera αποκτά 1.080 εταιρικά μερίδια που αντιστοιχούν στο 60% του συνολικού εταιρικού κεφαλαίου της Adaptera ΜΟΝ. ΙΚΕ. Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς αυτού του ποσοστού ανέρχεται στο ποσό των € 1.800.000. Το υπόλοιπο ποσοστό 40% διατηρεί ο ιδρυτής της εταιρίας και υπάρχουν κατάλληλες προβλέψεις για την εξαγορά του σε βάθος χρόνου.

Όπως επίσης, αναφέρει η ανακοίνωση: Η Performance και η Adaptera έχουν διαγνώσει την ευκαιρία που προκύπτει από την ανάγκη των πελατών τους να αυξήσουν τις επενδύσεις τους με σκοπό να αναβαθμίσουν τα υφιστάμενα monitoring συστήματα που διαθέτουν σε συστήματα Advanced Observability (end-to-end, service-aware monitoring), για να μπορέσουν να καλύψουν αποτελεσματικά τις νέες τεχνολογικές περιοχές που έχουν αναδειχθεί στο πλαίσιο του ψηφιακού τους μετασχηματισμού: Μετάβαση στο cloud, Advanced cloud observability, Cloud migration assessments, Cloud Performance and Cost Optimization, Managed services σχετικές με τις παραπάνω περιοχές (Monitoring as a Fully Managed Service) και Άλλες υπηρεσίες, όπως Enhanced Cyber Security.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις