Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

DeepCure: Η εταιρεία βιοτεχνολογίας επεκτείνεται στην Ελλάδα – «Ανοίγει» νέες θέσεις εργασίας

DeepCure: Η εταιρεία βιοτεχνολογίας επεκτείνεται στην Ελλάδα – «Ανοίγει» νέες θέσεις εργασίας

Παράρτημα στην Ελλάδα ετοιμάζεται να λειτουργήσει η DeepCure, εταιρεία βιοτεχνολογίας που εισάγει έναν καινοτόμο τρόπο αντιμετώπισης ασθενειών με την ανακάλυψη φαρμάκων μικρών μορίων τα οποία θεωρούνται έως τώρα δυσεύρετα. Έχοντας ήδη ιδρύσει τα γραφεία της στην οδό Ερμού, η εταιρεία ετοιμάζεται να στελεχώσει την εγχώρια ομάδα της, προσφέροντας ευκαιρίες για νέους επαγγελματίες στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης.

Επωφελούμενη από τις δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη και με την αξιοποίηση υποδομών Cloud Computing, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης για την εξεύρεση μορίων με τις κατάλληλες φαρμακολογικές ιδιότητες. Αποτελεί ένα μέρος μιας νέας ροής νεοφυών εταιρειών που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναπτύξουν θεραπείες ασθενειών.

Τα δεδομένα

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 47 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από την έναρξη της λειτουργίας της. Τα έσοδα από τις χρηματοδοτήσεις αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου της DeepCure με πέντε επιπλέον ογκολογικά προγράμματα και για την ανάπτυξη ενός αυτοματοποιημένου ρομποτικού εργαστηρίου, αποκλειστικά αφοσιωμένου στην ανάπτυξη φαρμάκων πλήρως σχεδιασμένων και δοκιμασμένων από AI.

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της στη χώρα μας και συμβάλλοντας στην επιστροφή και διατήρηση νέων ταλαντούχων επαγγελματιών στη χώρα, η DeepCure αποσκοπεί στην προσέλκυση φιλόδοξων στελεχών του ευρύτερου χώρου της μηχανικής και επιστήμης υπολογιστών. Το νέο παράρτημα της εταιρείας θα έχει ως αντικείμενο την έρευνα και ανάπτυξη λογισμικού και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για το υπολογιστικό κομμάτι της πλατφόρμας εύρεσης φαρμάκων.

Ο κ. Θρασύβουλος Καρύδης, συνιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής της DeepCure, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το νέο αυτό κεφάλαιο που ανοίγει για την επιχείρησή μας. Γνωρίζουμε πως η χώρα διαθέτει εξαιρετικά ταλαντούχο και συνεχώς αναπτυσσόμενο δυναμικό στον τομέα της βιοτεχνολογίας και στόχος μας είναι να το ανακαλύψουμε και να το αναδείξουμε. Ήδη εσωτερικά, η απόδοση, ο επαγγελματισμός και το ταλέντο των ήδη υπαρχόντων Ελλήνων στελεχών, καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο γιατί η επέκτασή μας στην Ελλάδα ήταν κάτι που θέλαμε και το σχεδιάζαμε καιρό. Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο είναι το πλέον κατάλληλο για την επιστροφή μας στη χώρα, δεδομένων των συνθηκών και των οικονομικών δεδομένων που προβλέπονται για την μεταπανδημική εποχή».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις