Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Dimand: Αυξημένα έσοδα και νέα έργα στο 6μηνο 2022 – Μινιόν και Πύργος Πειραιά οι κορωνίδες

Dimand: Αυξημένα έσοδα και νέα έργα στο 6μηνο 2022 – Μινιόν και Πύργος Πειραιά οι κορωνίδες

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η Dimand, καθώς διαθέτει χαρτοφυλάκιο με 18 επενδυτικά έργα σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης, που η συνολική εκτιμώμενη ακαθάριστη αξία τους, όταν θα ολοκληρωθούν (GDV) θα ανέρχεται σε περίπου 666 εκατ. ευρώ.

Έως το τέλος του έτους, η διοίκηση εκτιμά ότι θα διαγράψει θετική πορεία. Το διάστημα αυτό «τρέχει» πολλά έργα, ανάμεσά τους και κάποια που αποτελούν ορόσημα για τη νέα εικόνα της Αθήνας και του Πειραιά, όπως το Μινιόν, ο Πύργος του Πειραιά και πολλά άλλα.

Σχετικά με το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται η Dimand – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – περιλαμβάνει χρήσεις γραφείων, οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, πολυτελών κατοικιών καθώς και μικτές χρήσεις σε αστικές περιοχές (κυρίως Αθήνα).

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι, το φετινό εξάμηνο ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 4,060 εκατ. έναντι 2,598 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 56%. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην αύξηση των εσόδων από παροχή υπηρεσιών διαχείρισης επένδυσης (Project Management), που αποτελεί και την κύρια δραστηριότητα της μητρικής εταιρείας.

Σχετικά με τα καθαρά αποτελέσματα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,089 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 5,829 εκατ. Η σημαντική αύξηση των κερδών αποδίδεται κατά κύριο λόγο στο καθαρό κέρδος από αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία (8,039 εκατ. έναντι καθαρής ζημίας 2,289 εκατ. την προηγούμενη περίοδο). Το τελικό αποτέλεσμα (μετά από φόρους) ήταν ζημιά 211 χιλ. ευρώ από ζημιά 4,8 εκατ. ευρώ.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις