Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

GAP: Τι θα γίνει στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο καταστημάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

GAP: Τι θα γίνει στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο καταστημάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

Την απόφαση της να κλείσει τα 81 καταστήματα που διατηρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου δημοσιοποίησε η αλυσίδα ενδυμάτων GAP. Ντόμινο ανησυχιών στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στην ελληνική αγορά, όπου το σήμα αναπτύσσει η οικογένεια Μαρινόπουλου.

Στην Ελλάδα η αλυσίδα διατηρεί εννέα καταστήματα με παρουσία, μεταξύ άλλων στα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mall, την Κηφισιά, το Ψυχικό, τη Γλυφάδα και τα Σπάτα, όπου διαθέτει ένα εμβληματικό κατάστημα στη νέα πτέρυγα του Smart Park, που εκτείνεται σε χώρο άνω των 600 τ.μ. Παρά τη στρατηγική των Αμερικανών να περιορίσουν την παρουσία της αλυσίδας στην Ευρώπη, ωστόσο, πρόθεση του ομίλου Μαρινόπουλου, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, αποτελούσε η ανανέωση των συμβάσεων franchise, η ισχύς των οποίων έχει προς το παρόν λήξη στα τέλη Ιουλίου.

Η Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, που διαχειρίζεται την ανάπτυξη του σήματος GAP στην ελληνική αγορά, επιδιώκει επίσης να δώσει έμφαση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, μέσω του e-shop GAP, το οποίο δημιούργησε πρόσφατα. Τον προηγούμενο χρόνο, είχε εκτιμήσει ότι οι πωλήσεις θα μειωνόντουσαν έως 30%, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σχετικά με το κλείσιμο των καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός όμιλος ανέφερε τα εξής: «Ενημερώσαμε σήμερα την ομάδα μας για την πρότασή μας να κλείσουμε όλα τα καταστήματα Gap και Gap Outlet στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία σταδιακά από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021». Στο πλαίσιο της στρατηγικής κλεισίματος τα πρώτα 19 καταστήματα θα κλείσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο όμιλος Gap διευκρινίζει, ότι επιθυμεί να διατηρήσει την παρουσία του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δραστηριοποιείται από το 1987 και στην Ιρλανδία, όπου έφτασε το 2006, γι’ αυτό και θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

 

 

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις