Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Glami: Εξαγόρασε ιταλική πλατφόρμα αναζήτησης μόδας, από τις πλέον δημοφιλείς της Ευρώπης

Glami: Εξαγόρασε ιταλική πλατφόρμα αναζήτησης μόδας, από τις πλέον δημοφιλείς της Ευρώπης

Το GLAMI εξαγόρασε το δημοφιλές Ιταλικό Fashion aggregator Stileo, ενισχύοντας τη θέση του ως μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές πλατφόρμες αναζήτησης μόδας.

Με παρουσία σε 14 ευρωπαϊκές αγορές, το GLAMI και το Stileo, με περισσότερους από 47 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα, δημιουργούν περισσότερες από 500.000 παραγγελίες μηνιαία στα συνεργαζόμενα eshop, φιλοδοξώντας να αυξήσουν αυτόν τον αριθμό, στο ένα εκατομμύριο.

Το GLAMI ξεκίνησε το 2013 στην Τσεχία ως μία μηχανή αναζήτησης μόδας, η οποία με το πέρασμα του χρόνου κατάφερε να συνδεθεί με περισσότερα από 3.200 ηλεκτρονικά καταστήματα μόδας σε 13 χώρες.

Σημειώνοντας σχεδόν 40 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα, δίνει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ ανάμεσα σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια προϊόντα και περισσότερα από 25 χιλιάδες brands.

To Stileo ιδρύθηκε το 2014 με ένα παρόμοιο όραμα – να συγκεντρώσει και να οργανώσει όλες τις προσφορές fashion προϊόντων στη διεθνή «Μέκκα της Μόδας», την Ιταλία. Η εταιρεία διατηρεί την έδρα της στην Πολωνία και αυτή τη στιγμή απασχολεί μια ομάδα 30 επαγγελματιών, από το κομμάτι του business development έως το μάρκετινγκ. Συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους online προορισμούς μόδας στην Ιταλία με 7 εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως, οι οποίοι μπορούν να ανακαλύψουν προϊόντα από περισσότερα από 220 συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Μεταξύ των πιο σημαντικών συνεργατών του είναι τα Amazon, Farfetch, Escarpe, Luisaviaroma, Mec Shopping και Maxi Sport.

Ο Tomáš Hodboď, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του GLAMI, δήλωσε: «Μέσα από την εξαγορά του Stileo, θα συνδυάσουμε τα δυνατά σημεία και των δύο ομάδων κάτω από μια εταιρεία με περισσότερους από 130 υπαλλήλους. Δημιουργούμε μια ισχυρή ομάδα τεχνολογίας που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο. Επιπλέον, θα επιτρέψει

μεγαλύτερη οικονομία κλίμακας, ακόμη βαθύτερη ανταλλαγή γνώσης και πολύ ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ με διαφημιστές και συνεργάτες».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις