Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

HELL Energy: Καταργεί το πλαστικό κι ανοίγει το δρόμο στις “πράσινες” συσκευασίες

HELL Energy: Καταργεί το πλαστικό κι ανοίγει το δρόμο στις “πράσινες” συσκευασίες

Με κουτάκια αλουμινίου που μπορούν να ανακυκλωθούν απεριόριστες φορές αντικαθιστά η εταιρεία HELL Energy τα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιεί στα αναψυκτικά ΧΙΧΟ, αποδεικνύοντας έτσι τη δέσμευσή της για προστασία και βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και ανοίγοντας το «δρόμο» στις εταιρείες του κλάδου να υιοθετήσουν ανάλογη πολιτική.

Η εταιρεία που εμφιαλώνει και διακινεί σε 50 χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα το κορυφαίο brand ενεργειακού ποτού, έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικά μπουκάλια στα αναψυκτικά της από τις αρχές του 2021. Όσον αφορά τα νέα σχέδια για το τρέχον έτος, περιλαμβάνουν το λανσάρισμα μίας νέας σειράς ready-to-drink ροφημάτων καφέ, Energy Coffe.

Βάσει ενός συμβολαίου που υπεγράφη στις 21 Ιουλίου 2020 με τον προμηθευτή της για αλουμίνιο, ο όμιλος HELL αποτέλεσε τον πρώτο κατασκευαστή ποτών στον κόσμο που χρησιμοποιεί το περισσότερο ανακυκλωμένο αλουμίνιο για όλες τις συσκευασίες ποτών του.

Όπως αναφέρουν από την εταιρεία, οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να αναμένουν από τον ηγέτη της αγοράς ότι θα προστατεύσει τον πλανήτη με περιβαλλοντικά συνειδητές αποφάσεις, όντας παράδειγμα προς μίμηση και για τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Πλαστικό ή αλουμίνιο;

Στην Ουγγαρία, χώρα που εδρεύει η γνωστή εταιρεία ενεργειακών ποτών, αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, πολλά από τα ανθρακούχα ποτά που πωλούνται σήμερα στα ράφια βρίσκονται σε πλαστικές φιάλες. Όμως το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών συσκευασιών καταλήγει στα σκουπίδια, γι’ αυτό και η χρήση πλαστικού στις συσκευασίες αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη μόλυνση του πλανήτη μας.

Σε αντίθεση με τα πλαστικά μπουκάλια, τα κουτάκια αλουμινίου – όταν συλλέγονται και διαχειρίζονται σωστά – μπορούν να ανακυκλωθούν πλήρως και απεριόριστες φορές χωρίς απώλεια ποιότητας. Είναι επίσης η πιο πολύτιμη από όλες τις συσκευασίες, αφού συλλέγεται και ανακυκλώνεται ευκολότερα και συχνότερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες. Περίπου το 75% του συνόλου του αλουμινίου που έχει κατασκευαστεί είναι ακόμη σε κυκλοφορία σήμερα και χάρη στην αποτελεσματική ανακύκλωση αλουμινίου «κλειστού βρόχου», εντός μόλις 60 ημερών από τη στιγμή που ένας καταναλωτής πετάει ένα κουτί στον κάδο ανακύκλωσης, ένα νέο αλουμίνιο μπορεί να κατασκευαστεί από αυτό. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο αλουμίνιο και το πλαστικό, αφού τα περισσότερα από τα πλαστικά απορρίμματα τις περισσότερες φορές καταλήγουν να αποτελούν περιβαλλοντικό κίνδυνο για εκατοντάδες χρόνια. Σύμφωνα με μελέτη του Ellen MacArthur Foundation*, από τα 78 εκατομμύρια τόνους πλαστικών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο, μόνο ένα μικρό ποσοστό 2% ανακυκλώνεται με τη μέθοδο του «κλειστού βρόχου».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις