Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

HORECA 2023: 10 με 13 Φεβρουαρίου η μεγαλύτερη έκθεση για τους επαγγελματίες – Συμμετέχουν 500 εκθέτες

HORECA 2023: 10 με 13 Φεβρουαρίου η μεγαλύτερη έκθεση για τους επαγγελματίες – Συμμετέχουν 500 εκθέτες

Το πολυαναμενόμενο και πιο επιδραστικό εκθεσιακό event στην Ελλάδα, η HORECA, έρχεται 10-13 Φεβρουαρίου για να αποτελέσει την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους επαγγελματίες του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης.

Οι 500 εκθέτες της HORECA θα υποδεχτούν για τέσσερις ημέρες, χιλιάδες ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, εστιατορίων, επιχειρήσεων καφεστίασης, αρτοζαχαροπλαστείων αλλά και της οργανωμένης λιανικής, που θέλουν να επενδύσουν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεών τους αλλά και πλήθος από baristas, bartenders, αρχιτέκτονες, διακοσμητές και f&b managers που θέλουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Με ένα εύρος συμμετοχών που εκπροσωπούν όλους τους στρατηγικής σημασίας κλάδους που απευθύνονται στον επιχειρηματία της φιλοξενίας αλλά και με πλούσιες και ανανεωμένες παράλληλες εκδηλώσεις, η HORECA 2023 επιδιώκει να αποτελέσει ξανά ένα τόπο ενημέρωσης, έμπνευσης και εξέλιξης.

Καινοτόμες λύσεις

Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν καταλύματα που προωθούν τις αειφόρες πρακτικές, που τους προσφέρουν ανέσεις σε συνδυασμό με μία εξατομικευμένη εμπειρία διαμονής ενώ παράλληλα επιθυμούν και σύγχρονες τεχνολογίες που θα κάνουν πιο εύκολη τη διαμονή τους.

Ο σύγχρονος πελάτης της μαζικής εστίασης έχει αναπτύξει νέες συνήθειες, όπως είναι η after office διασκέδαση, το brunch, τα non-alcohol ποτά και οι υγιεινές προτάσεις για φαγητό.

Παράλληλα, έννοιες όπως το contactless delivery, το localness μπαίνουν στο λεξιλόγιο των πελατών άρα θα πρέπει να μπουν και στο λεξιλόγιο των επιχειρηματιών. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με, την κομβική σημασία που πλέον έχουν στην προβολή μίας επιχείρησής του κλάδου τα νέα social media platforms όπως είναι το tik tok, την έκρηξη των online κρατήσεων και παραγγελιών αλλά και την ενεργειακή κρίση, καθιστούν αναγκαία και επιτακτική των αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό μίας επιχείρησης του κλάδου HoReCa, τόσο σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο τελικού προϊόντος που προσφέρεται.

Οι συμμετοχές

Στα περίπτερα των 500 εκθετών τα οποία θα καλύψουν 50.000 τ.μ. συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις, τα καινοτόμα προϊόντα και οι σύγχρονες τεχνολογίες που αναζητούν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες με στόχο να κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές τις επιχειρήσεις τους αλλά και λύσεις για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις ιδιαίτερες και απαιτητικές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά τους. Με την επίσκεψή τους στην HORECA οι επαγγελματίες του χώρου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους εκθέτες για τις νέες ανάγκες τους και να επιλέξουν μαζί τις custom λύσεις που τους ταιριάζουν. Επίσης, θα ανακαλύψουν από κοντά προτάσεις έχουν ως στόχο να κάνουν τις επιχειρήσεις τους λειτουργικές και μοντέρνες αλλά και λύσεις για ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση φυσικών πόρων και κόστους, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο ένα ζητούμενο για αυτούς.

Special events

Παράλληλα, η έκθεση θα φιλοξενήσει και φέτος μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επαγγελματιών

  • International Hospitality Forum

Η έκθεση HORECA θα φιλοξενήσει το 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας με τη σφραγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Στελέχη του hospitality παγκοσμίου βεληνεκούς θα αναλύσουν τις τάσεις που διαμορφώνουν την επόμενη ημέρα της φιλοξενίας αλλά και θα αναδείξουν την βιωσιμότητα ως μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού.

  • Gastronomy Lab

Καταξιωμένοι chefs της εγχώριας γαστρονομίας αλλά και μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής από την Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, θα παρουσιάσουν όλες τις νέες τάσεις και τεχνικές που επικρατούν παγκοσμίως. Επίσης, θα βραβευτούν 4 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, για το μοναδικό γαστρονομικό τους concept, καθώς και την zero waste φιλοσοφία τους.

  • Coffee Events

To stage του Coffee Events θα φιλοξενήσει τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ Barista, Brewers Cup, Cup Tasters που διοργανώνονται από τον SCA Greece και τα οποία δίνουν την ευκαιρία σε ταλαντούχους και φιλόδοξους baristas να κερδίσουν μία θέση στην κορυφή.

  • HORECA Business Stage

Έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του κλάδου ΗoReCa καθώς και ειδικοί σε θέματα management και marketing θα παρουσιάσουν όλες τις τάσεις και εξελίξεις. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν στο ίδιο stage και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Cocktail της Ένωσης Bartender Ελλάδος.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις