Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Hellenic Dynamics: Από το Κιλκίς στο Σίτι του Λονδίνου – Η πορεία της ελληνικής εταιρείας φαρμακευτικής κάνναβης

Hellenic Dynamics: Από το Κιλκίς στο Σίτι του Λονδίνου – Η πορεία της ελληνικής εταιρείας φαρμακευτικής κάνναβης

Το κατώφλι του Βρετανικού Χρηματιστηρίου περνά επισήμως από την 5η Δεκεμβρίου, η ελληνική εταιρεία Hellenic Dynamics, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια, παραγωγή και διάθεση στελεχών ανθέων ιατρικής κάνναβης, με έδρα το Κιλκίς.

Η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έγινε πράξη, μέσω αντίστροφης συγχώνευσης με το όχημα εξαγοράς ειδικού σκοπού UK SPAC PLC, το οποίο έλαβε την απαιτούμενη έγκριση από τη Βρετανική Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).

Την Hellenic Dynamics ίδρυσε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, απόφοιτος ΑΠΘ, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Υπουργείο Εξωτερικών επί σειρά ετών και με εμπειρία στην αγροτική παραγωγή, καθώς μεταξύ άλλων έχει ιδρύσει όμιλο παραγωγής επιτραπέζιων σταφυλιών, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Ευρώπης. Η ενασχόληση με την ιατρική κάνναβη προέκυψε λόγω μακράς εμπειρίας στον τομέα της γεωργίας, ενώ η πορεία προς τις αγορές του κόσμου, γίνεται πλέον σε συνεργασία με την Kanabi Limited, του Ινδού μεγιστάνα Νταβιντέρ Ράι, που αποτελεί και το σημερινό αντιπρόεδρο της Hellenic Dynamics. Μετά το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η εταιρεία σχεδιάζει την είσοδό της και στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας.

Η δραστηριότητα

Η Hellenic Dynamic, είναι πλήρως αδειοδοτημένη για την καλλιέργεια και προμήθεια τελικών φαρμακευτικών προτύπων προϊόντων ιατρικής κάνναβης. Στόχος είναι η καλλιέργεια, παραγωγή και εξαγωγή κυρίαρχων στελεχών τετραϋδροκανναβινόλης (“THC”) αποξηραμένων ανθών ιατρικής κάνναβης και εκχυλισμάτων ανθών στις αναπτυσσόμενες αγορές ιατρικής κάνναβης σε όλη την Ευρώπη, η αξία των οποίων αποτιμάται στα 4,09 δισ. ευρώ με στοιχεία του 2019 και με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.

Η εταιρεία διαθέτει άδεια για 40.000 τ.μ. ενεργού χώρου καλλιέργειας ιατρικής κάνναβης, εντός των εγκαταστάσεων της, συνολικής επιφάνειας 195.000 τ.μ.. Στόχος είναι το 2023 η παραγωγή της να αυξηθεί σε 8.100 κιλά φαρμακευτικής κάνναβης ανά έτος και το 2025 να εξελιχθεί στον κυρίαρχο προμηθευτή ανθών ιατρικής κάνναβης στην Ευρώπη, μέσα από τη δημιουργία θερμοκηπίου έκτασης 15.000 τ.μ. κι άλλων σημαντικών επενδύσεων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις