Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Hilton: Το εμβληματικό ξενοδοχείο των Αθηνών μετονομάζεται σε Conrad – Αλλάζει χαρακτήρα και αποκτά κατοικίες

Hilton: Το εμβληματικό ξενοδοχείο των Αθηνών μετονομάζεται σε Conrad – Αλλάζει χαρακτήρα και αποκτά κατοικίες

Κομβικό έτος στην ιστορία του Hilton θα αποτελέσει το 2024, καθώς μετά από έξι περίπου δεκαετίες, το εμβληματικό ξενοδοχείο των Αθηνών θα μετονομαστεί σε Conrad, από το όνομα του ιδρυτή της διεθνούς αλυσίδας Conrad Hilton.

Παράλληλα, από αμιγώς ξενοδοχειακή μονάδα το Hilton θα μετατραπεί σε πολυδιάστατο τουριστικό προορισμό, καθώς εκτός από το πολυτελές ξενοδοχείο θα δημιουργηθούν και ιδιωτικές κατοικίες, λέσχη μελών, εστιατόρια και θεματικοί εμπορικοί χώροι.

Τα παραπάνω προέκυψαν μετά από συμφωνία που υπέγραψε η Hilton με την Ιονική Ξενοδοχειακή, στο πλαίσιο της οποίας συμφωνήθηκε επίσης, ότι, τα luxury brands της Hilton Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences θα αποκτήσουν παρουσία στην Ελλάδα.

Hilton: «Συνεχίζουμε αυτήν την ιστορική κληρονομιά»

Όπως δήλωσε ο Simon Vincent, Executive Vice President & President, ΕΜΕΑ της Hilton: «Για περισσότερο από μισό αιώνα το Hilton Athens έπαιξε κομβικό ρόλο στην ανάδειξη της πόλης σε κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μέλη βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διατηρούμε και συνεχίζουμε αυτήν την ιστορική κληρονομιά με τα brands Conrad Hotels & Resorts, Waldorf Astoria καθώς και τα Conrad branded residences.

Τα πολυτελή brands της Hilton ακολουθούν μια ισχυρή τροχιά ανάπτυξης, με νέες μονάδες στη Σαρδηνία, το Κουβέιτ, την Τουλούμ, το Ραμπάτ, τη Σαγκάη και το Λος Άντζελες μέσα στο ερχόμενο έτος. Με σύγχρονους και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους, τεράστιο εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών και εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, η νέα μας παρουσία στην Αθήνα πρόκειται να αποτελέσει μία μοναδική προσθήκη στο αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου».

Ο Αχιλλέας. Β. Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε. δήλωσε για τη συμφωνία: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς, να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Hilton και είμαστε βέβαιοι ότι η κληρονομιά του Hilton Athens μαζί με τη διεθνή τεχνογνωσία της Hilton θα συμβάλουν σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτεύουσας. Μετά από έξι δεκαετίες παρουσίας του Ηilton στην Ελλάδα και συνεργασίας με τον όμιλο που ίδρυσε ο Conrad Hilton, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε πλέον να το αποκαλούμε με το μικρό του όνομα: Conrad».

Hilton: Η νέα επένδυση

Το Hilton Athens άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1963. Έκτοτε διατηρεί τον πολυτελή του χαρακτήρα. Όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια, ο νέος προορισμός αποτελεί μία στρατηγική επένδυση ύψους άνω των € 130 εκ. από την Ιονική Ξενοδοχειακή, πλέον της αρχικής επένδυσης των περίπου € 145 εκ. για την εξαγορά του κτιρίου.

Ο νέος χώρος θα περιλαμβάνει – πέραν της ξενοδοχειακής χρήσης – ιδιωτικές κατοικίες, ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας, με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις