Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Hotel Brain: Στα 107 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023 – Τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα του Π. Παλαιολόγου

Hotel Brain: Στα 107 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023 – Τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα του Π. Παλαιολόγου

Τον στόχο να θέσει υπό τη διαχείριση του ομίλου ξενοδοχείων Hotel Brain 20.000 δωμάτια, που θα εξυπηρετούν 1,5 εκατ. φιλοξενούμενους στην επόμενη πενταετία, δημοσιοποίησε ο επικεφαλής του ομίλου Πάνος Παλαιολόγος, εκτιμώντας ότι το τρέχον έτος ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 107 εκατ. ευρώ.

Ήδη, το πρώτο στάδιο του επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο έχει ολοκληρωθεί, αφορούσε στην απόκτηση του 1% του συνολικού ξενοδοχειακού προϊόντος της χώρας, μέσω μακροπρόθεσμων μισθώσεων, νούμερο που αντιστοιχεί σε 95 ξενοδοχεία με 7.300 δωμάτια και 39 προορισμούς.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παλαιολόγος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, με τον υψηλό πληθωρισμό, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την έλλειψη προσωπικού, η χώρα μας έφτασε στην αρχή της ελληνικής τουριστικής άνοιξης.

Το προσωπικό

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης του ομίλου Hotel Brain, αποτελεί το έμψυχο δυναμικό της εταιρείας. Ο όμιλος απασχολεί 130 και πλέον στελέχη και 2.700 εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο εκπαίδευσης προσωπικού, το 2022 ίδρυσε την Hotel Brain Academy, που στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, σε νεοκλασικό κτίριο, στην 28ης Οκτωβρίου. Το βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο προγράμματα σπουδών, το Rooms Divisions Fundamentals και το Food and Beverage Management Fundamentals.

Ήδη, οι πρώτοι 30 σπουδαστές βρίσκονται ένα βήμα πριν την αποφοίτησή τους. Οι θετικές ωστόσο, ενδείξεις λειτουργίας της Ακαδημίας, δείχνουν το δρόμο για επέκταση σε νέα προγράμματα σπουδών, όπως τόνισε ο κ. Παλαιολόγος, τονίζοντας ότι έμφαση θα δοθεί και στα σεμινάρια, που θα ενισχύουν τις δεξιότητες ατόμων που ήδη εργάζονται στον τομέα του τουρισμού.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις