Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Intakat: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Πώς θα υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα

Intakat: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Πώς θα υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Intrakat, καθώς η αύξηση υπερκαλύφθηκε από όσους είχαν δικαίωμα προτίμησης και προεγγραφής, οι οποίοι προσέφεραν το ποσό των περίπου 117 εκατομμυρίων ευρώ (έναντι του αρχικού στόχου για άντληση ποσού 100 εκατ. ευρώ). Όπως είναι γνωστό εκδόθηκαν 85.470.086 νέες μετοχές – με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων– ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ για κάθε νέα μετοχή.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό από το ποσό που αντλεί μέσω της Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία  θα δαπανήσει περί τα  50 εκατ. περίπου για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, που θα προσανατολιστεί κυρίως για την υλοποίηση και επιτάχυνση της εκτέλεσης υφιστάμενων έργων, την υλοποίηση νέων έργων που είτε έχουν συμβασιοποιηθεί είτε αναμένεται να συμβασιοποιηθούν καθώς και για τη διεκδίκηση έργων που αναμένεται να προκηρυχθούν και αφορούν σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της.

  Επιπλέον, όπως έχει ανακοινώσει, ποσό επίσης, της τάξης των 50 εκατ. περίπου θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις στους τομείς δραστηριότητας της με έμφαση σε επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα, στον τομέα των παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, στον τομέα έργων περιβάλλοντος καθώς και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η χρηματοδότηση στο επενδυτικό της πρόγραμμα θα υλοποιηθεί είτε μέσω εξαγορών, είτε μέσω συμπράξεων, καθώς και μέσω της δημιουργίας νέων εταιρειών.

Αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την κατανομή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα ανακοινωθούν στις 30 Ιανουαρίου 2023, οπότε και θα πιστοποιηθεί η καταβολή του ποσού της ΑΜΚ από το ΔΣ της Intrakat.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις