Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Intrakat: Στα έργα της Θεσσαλονίκης η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (pics, vid)

Intrakat: Στα έργα της Θεσσαλονίκης η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (pics, vid)

Επίσκεψη σε έργα της Intrakat στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Πρώτος σταθμός η ξενάγηση της ηγεσίας στο αεροδρόμιο Μακεδονία από εκπροσώπους της Fraport Greece και της Intrakat. Πρόκειται, πλέον για ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο οι εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν πριν από 3 μήνες. Μάλιστα, το εν λόγω αεροδρόμιο, που ο προϋπολογισμός των επενδύσεων ανήλθε στα 100 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την Intrakat νωρίτερα από τη συμβατική προθεσμία. Το αεροδρόμιο Μακεδονία αποτελεί ένα έργο «στολίδι» για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Intrakat: Το εργοτάξιο οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής και ο κ. Καραγιάννης επιθεώρησαν τις εργασίες στο εργοτάξιο του τμήματος Θέρμη-Γαλάτιστα, του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου συνοδευόμενοι από τον κ. Δημήτρη Κούτρα, Πρόεδρο, τον κ. Πέτρο Σουρέτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intrakat καθώς και τον κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, Πρόεδρο και τον κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο, CEO της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.

Στο έργο εκτελούνται επεμβάσεις σε μήκος 12,5 χλμ, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αναμόρφωσης 8 ισόπεδων κόμβων και την κατασκευή μιας γέφυρας. Το τμήμα της νέας χάραξης 3,1 χλμ προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2021, ήτοι νωρίτερα κατά ένα περίπου έτος, ενώ συνολικά το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Υπενθυμίζεται, ότι η Intrakat ιδρύθηκε το 1987 κι αποτελεί μέλος του ομίλου εταιρειών της Intracom Holdings. Από το 2001 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατέχει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης ΜΕΕΠ. Το 2005 συγχωνεύθηκε με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Intramet. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στις κατασκευές δημοσίων έργων υποδομής, σε έργα ΣΔΙΤ και σε έργα περιβάλλοντος και καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις