Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Jumbo: Ακυρώνει συμφωνίες από την Άπω Ανατολή λόγω κόστους και ανοίγει νέα καταστήματα Ισραήλ

Jumbo

Στρατηγική επέκτασης σε νέες αγορές χαράσσει η Jumbo, ενώ την ίδια στιγμή λαμβάνει ριζικές αποφάσεις για να σταματήσει να εισάγει εμπορεύματα από την Άπω Ανατολή, που οι τιμές τους είναι ακριβότερες από τις συμφωνημένες, επειδή αυξήθηκαν τα μεταφορικά κόστη.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση αποφάσισε να αφαιρέσει από τα ράφια των καταστημάτων το 25% περίπου των κωδικών που έρχονται από την Άπω Ανατολή, μέχρι να εξομαλυνθεί το κόστος μεταφοράς. Την απόφαση να περιορίσει τα εμπορεύματα γνωστοποίησε ο επικεφαλής του ομίλου Jumbo Απόστολος Βακάκης προς τους μετόχους της εταιρείας, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «Αυτή είναι η πεμπτουσία του Ομίλου όταν οι τιμές είναι εκτός λογικής». Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι οι κωδικοί θα αντικατασταθούν με εισαγωγές από άλλες χώρες, με τιμές πιο λογικές.

Νέες αγορές

Όσον αφορά την επεκτατική της πολιτική, το πρώτο κατάστημα Jumbo στην αγορά του Ισραήλ πρόκειται να ανοίξει από το Σεπτέμβριο του 2022, ενώ μέσα στη χρονιά δρομολογείται να ανοίξει δύο ακόμη καταστήματα στη Ρουμανία, ένα στην Κύπρο κι ένα ακόμη στη Μυτιλήνη, με πιθανότερη ημερομηνία τις γιορτές του Πάσχα.

Ειδικότερα, το Πάσχα πρόκειται να λειτουργήσει νέο κατάστημα στη Μυτιλήνη σε έκταση περίπου 10.000 τ.μ., ενώ σε 13.000 τ.μ. θα εκτίνεται και το κατάστημα της Κύπρου που επίσης θα λειτουργήσει εντός του 2022. Σχετικά με την επεκτατική πολιτική στη Ρουμανία, τα καταστήματα, όπως ειπώθηκε, αναμένονται προς το τέλος του έτους και θα λειτουργήσουν, ένα στην πόλη Iasi (16.000 τ.μ. περίπου) και ένα στην πόλη Sibiu (15.000 τ.μ. περίπου).

Όσον αφορά την επέκταση του σήματος στο Ισραήλ, το νέο κατάστημα θα λειτουργήσει με τη μέθοδο franchise, καθώς αποτελεί μία νέα αγορά για την Jumbo.

Υπενθυμίζεται, ότι στο τέλος του 2021 ο όμιλος αριθμούσε 81 καταστήματα, εκ των οποίων τα 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 15 στη Ρουμανία. Επιπλέον, στην Ελλάδα και την Κύπρο λειτουργεί και ηλεκτρονικό κατάστημα, ενώ προσπάθειες γίνονται για να αναπτυχθεί ηλεκτρονικό κατάστημα και στη Ρουμανία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις