Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Lamda Development: Επτά εταιρείες για την κατασκευή των πρώτων έργων υποδομής στο Ελληνικό

Ελληνικό
ΑΠΕ ΜΠΕ

Προσφορές από επτά εταιρείες υποβλήθηκαν χθες 13/12, προς την Lamda Development, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή των πρώτων, βασικών έργων υποδομής στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Ακολουθεί η αξιολόγηση, ενώ όπως ανακοίνωσε η Lamda Development, εντός του Φεβρουαρίου 2022 θα γίνει γνωστός ο ανάδοχος.

Στα πρώτα έργα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο, οδικά και δίκτυα υποδομών, πεζογέφυρα, έργα στην παράκτια ζώνη, αλλά και υπόγεια εγκατάσταση λυμάτων που θα καλύψει τις ανάγκες άρδευσης του πάρκου, με προοπτική το «Ελληνικό να αποτελέσει μια έξυπνη πόλη με πολλές εφαρμογές όπως η διαχείριση του φωτισμού και της στάθμευσης».

Υπενθυμίζεται, ότι στην πλήρη ανάπτυξή του, το Ελληνικό θα δημιουργήσει 85.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ έχουν ήδη επιστρέψει από το εξωτερικό Έλληνες επιστήμονες που έχουν ενταχθεί στην Lamda, βοηθώντας έτσι στην αναστροφή του brain drain.

Στόχος αποτελεί να καταστεί το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, «σημείο αναφοράς για την Ελλάδα, με την προσέλκυση πάνω από 1 εκατ. επισκεπτών από όλο τον κόσμο ετησίως», όπως έχει δηλώσει με αφορμή την εξέλιξη του project ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις