Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Medicover: Εξαγόρασε το Κέντρο Ιατρικής Γενετικής και Γενωμικής, InterGenetics

Medicover: Εξαγόρασε το Κέντρο Ιατρικής Γενετικής και Γενωμικής, InterGenetics

Η κορυφαία διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας και διαγνωστικών υπηρεσιών Medicover, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε την NIPD Genetics, ανακοινώνει την εξαγορά του Κέντρου Ιατρικής Γενετικής και Γενωμικής, InterGenetics στην Ελλάδα. Η συνένωση των δυνάμεων της Medicover με την InterGenetics θα ενισχύσει όχι μόνο τη θέση της στον τομέα των γενετικών εξετάσεων αλλά και την περιφερειακή της εμβέλεια.

Η InterGenetics είναι μακροχρόνιος και αξιόπιστος πάροχος γενετικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ιδρύθηκε με στόχο να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες γενετικής στη χώρα, μέσω μίας δυναμικής και στενής συνεργασίας του κλινικού γιατρού και του γενετιστή. Η στρατηγική εξαγορά της InterGenetics επιτρέπει στη Medicover να διευρύνει την εμβέλειά της σε μια νέα, πολύ σημαντική γεωγραφικά αναπτυσσόμενη αγορά.

Με την πολύτιμη εμπειρία της Medicover τόσο στην εργαστηριακή όσο και την κλινική ιατρική γενετική, καθώς επίσης και στις προηγμένες γενετικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες εργαστηριακές εξετάσεις, η InterGenetics θα παρέχει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς.

Ο Δρ. Stefan Mehrle, Επικεφαλής της Medicover Genetics International, δήλωσε: «Η ενσωμάτωση της InterGenetics στο χαρτοφυλάκιο της Medicover Genetics είναι καθοριστικής στρατηγικής σημασίας, καθώς συνδυάζει την ιατρική εμπειρογνωμοσύνη στην κλινική γενετική με την υπερσύγχρονη γενετική διαγνωστική. Η InterGenetics διαθέτει ισχυρή και μακροχρόνια τεχνογνωσία, σε μια ιδιαίτερα ελκυστική αγορά όπως η ελληνική και στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις υποδομές αυτές, προσθέτοντας τεχνολογίες αιχμής και υψηλό επίπεδο διαγνωστικής ικανότητας, ενώ ταυτόχρονα θα επεκτείνουμε το τμήμα Κλινικής Γενετικής για την καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών και συνεργατών”.

Ο Καθ. Κωνσταντίνος Πάγκαλος, Επιστημονικός Διευθυντής της InterGenetics επισήμανε ότι: «Πρόκειται για μια νέα εποχή στην πορεία της InterGenetics προς το μέλλον. Η συνένωση των δυνάμεων μας με τη Medicover στη ιατρική γενετική, θα συνεχίσει να ενδυναμώνει τη θέση μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ένα αξιόπιστο και πρωτοποριακό κέντρο αναφοράς στον τομέα».

Νωρίτερα φέτος η Medicover ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της κορυφαίας καινοτόμου εταιρείας βιοτεχνολογίας NIPD Genetics, με έδρα την Κύπρο, η οποία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων γενετικών εξετάσεων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις