Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Mediterranean Combo: Εξαγωγικές ευκαιρίες για φρούτα και λαχανικά υψηλής ποιότητας

Mediterranean Combo: Εξαγωγικές ευκαιρίες για φρούτα και λαχανικά υψηλής ποιότητας

Την ποιότητα των φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην Ευρώπη εγγυώνται επτά Οργανώσεις Παραγωγών από την Ελλάδα και τον ισπανικό Spanish Association of Kaki. Το μήνυμα για την ασφάλεια, την ποιότητα και τη διατροφική αξία των φρέσκων λαχανικών και του λωτού έστειλαν εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών, σε ειδική εκδήλωση με το διακριτικό τίτλο Mediterranean Combo, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Τριετούς Προγράμματος «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης Φρούτων και Λαχανικών στην εσωτερική αγορά της ΕΕ».

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με επικεφαλής εταίρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» και φορείς υλοποίησης τον Αγροτικό Οπωροκηπευτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής και Εμπορίας Κηπευτικών Ιεράπετρας «ΝΟΤΟΣ», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας, τη Στ. Κομπογεννητάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ο.Π. «ΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εμπορίας Κηπευτικών «ΨΑΡΗΣ», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής και Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας Κάμιρος, και τον Ισπανικό Συνεταιρισμό Kaki (Asociacion Espanola Del Caqui). Εκτελεστικός οργανισμός είναι η NOVACERT EΠΕ σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία BLANCDENOIR.

Ισορροπημένη διατροφή

Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν από την πλευρά των παραγωγικών φορέων, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «Ανατολή» κ. Δουλούμης Ξενοφών, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας κ. Χαλκιάς Γεώργιος και ο εκπρόσωπος του Spanish Association of Kaki κ. Pascual Prats. Ενώ από την πλευρά της εταιρείας NOVACERT, που σε συνεργασία με την ιταλική BLANCDENOIR έχουν το ρόλο του εκτελεστικού οργανισμού, συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Θανάσης Ταμπαρόπουλος και η Διευθύντρια προγραμμάτων Προβολής και Προώθησης κα. Μαρία Ναλμπάντη.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε ο σημαντικός ρόλος των φρέσκων προϊόντων, και ιδιαίτερα των κηπευτικών και του λωτού, σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Παράλληλα, τονίστηκε το γεγονός ότι τα υπό προώθηση προϊόντα επιλέγονται από τους ευρωπαίους καταναλωτές τόσο για τη διατροφική τους αξία και την ξεχωριστή τους γεύση, όσο και λόγω των άριστων ποιοτικών χαρακτηριστικών υγιεινής και ασφάλειας που επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση του διακεκριμένου διαιτολόγου- διατροφολόγου κ. Ευάγγελου Ζουμπανέα, ο οποίος υπερτόνισε την αξία των φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή διατροφή μας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η κα Αποστολάκη Ελένη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων του ΥΠΑΑΤ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις