Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Motor Oil: Το επενδυτικό πλάνο και η «ψήφος εμπιστοσύνης» των επενδυτών για τις ομολογίες

Motor Oil

Ενίσχυση της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στη Motor Oil δείχνει η ανταπόκριση στο Κοινό Ομολογιακό δάνειο του ομίλου. Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Πέτρος Τζαννετάκης, σε ομιλία του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αφορμή την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των ομολογιών του Κοινού Ομολογιακού δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ που έλαβε ο όμιλος.

O κ. Τζαννετάκης επισήμανε ότι ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής, που ξεπέρασε το 1 δισ., το συνολικό ποσό των εγγραφών και η υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 5,1 φορές αποτελούν επιβεβαίωση και απόδειξη της ανανέωσης της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στον όμιλο Μότορ Όιλ. Φέτος, άλλωστε, συμπληρώνονται 20 χρόνια εισαγωγής της μετοχής της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και 3 χρόνια από την έκδοση Ομολόγου της Coral.

Με αφορμή την έκδοση του Ομολόγου, ο κ. Τζαννετάκης τόνισε ότι, ο όμιλος έχει προβεί σε τρεις διαπιστώσεις: Πρώτον, ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά διαθέτει και σφυγμό και παλμό, γεγονός που αποδεικνύεται από το ύψος των εγγραφών. Δεύτερον, ότι οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο για την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης και, τρίτον, ότι το επενδυτικό κοινό έχει επιλογές αποδοτικότερης αξιοποίησης των αποταμιεύσεών του.

Επιχειρηματικό πλάνο

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου Μότορ Όιλ για τη δεκαετία 2020-2030. Σύμφωνα με αυτό:

– Η διύλιση θα παραμείνει ο κύριος πυλώνας των δραστηριοτήτων του Ομίλου με την έμφαση να αποδίδεται στην παραγωγή ποιοτικότερου μείγματος προϊόντων, εύρυθμης ροής τροφοδοσίας αργού και ενίσχυσης των Περιβαλλοντικών όρων του Διυλιστηρίου και των Κοινωνικών δράσεων της Εταιρείας.

– Το mobility θα παραμείνει ο συμπληρωματικός πυλώνας μέσω του δικτύου λιανικής αποσκοπώντας στην επέκταση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και στην είσοδο στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο, κυρίως με το διεθνώς αναγνωρίσιμο σήμα της SHELL.

– Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (κλάδος στον οποίο ο όμιλος εισήλθε το 2019) θα αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα των δραστηριοτήτων της Μότορ Όιλ με τον άμεσο στόχο να τοποθετείται στα 300 MW, ενώ παράλληλα, όπως ανέφερε ο ίδιος, θα εξετάζονται συνεχώς ευκαιρίες περαιτέρω διείσδυσης, ώστε ο όμιλος να συμβάλει στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, ο κ. Τζαννετάκης, εξέφρασε εκ μέρους του ομίλου, τις θερμές ευχαριστίες της Διοίκησης προς τους ομολογιούχους που τίμησαν την εταιρεία με την επενδυτική τους ψήφο και τους διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Ομίλου, αξιοποιώντας τα κεφάλαια του Ομολόγου και υλοποιώντας παραγωγικές επενδύσεις που ταυτόχρονα συνδυάζουν τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις