Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Play: Εγκαινίασε απευθείας πτήση με Ισλανδία – Η σχέση με Αμερική και τα σχέδια για Ελλάδα

Play: Εγκαινίασε απευθείας πτήση με Ισλανδία – Η σχέση με Αμερική και τα σχέδια για Ελλάδα

Την πρώτη πτήση από Αθήνα με προορισμό την Ισλανδία πραγματοποίησε στις 3 Ιουνίου η PLAY, κορυφαία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, σηματοδοτώντας την έναρξη δρομολογίων που συνδέουν απευθείας τις δύο πόλεις και με προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σάββατο και Τρίτη, μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2024.

Υπερατλαντικά ταξίδια

Ως διακεκριμένος υπερατλαντικός αερομεταφορέας που συνδέει την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η PLAY λειτουργεί από τον στρατηγικά τοποθετημένο κόμβο της στο αεροδρόμιο Keflavik της Ισλανδίας.

Αυτή η κεντρική τοποθεσία προσφέρει στους ταξιδιώτες εύκολη πρόσβαση μεταξύ Αθήνας και Ισλανδίας. Από την Ισλανδία, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να μεταβούν άνετα σε τέσσερις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ: Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτον και Βαλτιμόρη. Επιπλέον, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να ταξιδέψουν στο Τορόντο του Καναδά, μέσω Ισλανδίας.

Ποια είναι

Για πρώτη φορά η PLAY «πέταξε» τον Ιούνιο του 2021 κι από τότε επέκτεινε γρήγορα τον στόλο της, από τρία αεροσκάφη Airbus A320neo σε έξι το 2022. Το 2023, σχεδιάζει να λειτουργήσει συνολικά 10 αεροσκάφη Airbus A320/321neo, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η μέση ηλικία των αεροσκαφών είναι μόλις 2,3 ετών. Αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο σχεδόν 40 προορισμών. Από την έναρξη των δρομολογίων μέχρι σήμερα έχει μεταφέρει 1 εκατ. επιβάτες, με ανοδική πορεία.

Η δραστηριότητα στην Ελλάδα

Για τα σχέδια στην Ελλάδα ο Birgir Jónsson, διευθύνων σύμβουλος της PLAY Airlines δήλωσε «ενθουσιασμένος που εγκαινιάζουμε τις απευθείας πτήσεις μας από την Αθήνα προς την Ισλανδία και από εκεί προς συναρπαστικούς προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά». Όπως είπε: «Στόχος μας είναι να παρέχουμε οικονομικά, άνετα και αξέχαστα ταξίδια στους επιβάτες μας, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες και να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις με προσιτά αεροπορικά εισιτήρια».

Για την άφιξη της PLAY στην Ελλάδα η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Για πρώτη φορά το αεροδρόμιο της Αθήνας αποκτά απευθείας σύνδεση με την Ισλανδία και από εκεί με προορισμούς στις ΗΠΑ και στον Καναδά, αλλά και για τους επιβάτες μας που μπορούν είτε να επιλέξουν την Ισλανδία, ένα μοναδικό προορισμό απίστευτης ομορφιάς και ενδιαφέροντος και με δυνατότητα να συνεχίσουν το υπερατλαντικό ταξίδι τους».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις