Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Premia Properties: Νέες επενδύσεις στα ακίνητα μετά την υπερκάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Premia Properties: Νέες επενδύσεις στα ακίνητα μετά την υπερκάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Μακροπρόθεσμη στρατηγική στον κλάδο ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων χαράσσει η Premia Properties, μετά την υπερκάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας και βασικός μέτοχος της Sterner Stenhus Holding κ. Ηλίας Γεωργιάδης «Οι προοπτικές στον κλάδο ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα είναι εξαιρετικές».

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Premia Properties, συνολικής αξίας €75.000.000, εν μέρει με εισφορά σε είδος και εν μέρει με καταβολή μετρητών, με την έκδοση συνολικά 52.083.331 νέων μετοχών, σε τιμή διάθεσης €1,44 ανά νέα μετοχή ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ειδικότερα, €27,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν με εισφορές σε είδος. Οι υπόλοιπες νέες μετοχές ποσού €47,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές με καταβολή μετρητών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο τμήμα της συνδυασμένης προσφοράς που αφορούσε την καταβολή μετρητών, σημειώθηκε υπερκάλυψη κατά 1,36 φορές.

Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τα ποσοστά των βασικών μετόχων διαμορφώθηκαν ως εξής: Sterner Stenhus Greece AB 40,87%, Νequiter Invest AB 10,70%, ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί ΑΕ 7,86% και Elias Tsiklos Holdings (συνδεδεμένη εταιρεία με τη ΝΟΕ) 1,95%. Το συνολικό ποσοστό του επενδυτικού κοινού (<5%) ανέρχεται σε 21,4%.

Στο μετοχικό σχήμα της Premia Properties, εισήλθε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης η Fastighets AB Balder, αποκτώντας μερίδιο 17,22%. Η Balder, με έδρα τη Σουηδία είναι εισηγμένη εταιρεία ακινήτων με κεφαλαιοποίηση που ανέρχεται σήμερα σε περίπου €11 δισ. Ευρώ και έχει παρουσία σε Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων

Έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Premia Properties διαθέτει όλα τα εχέγγυα για μία ακόμα πιο δυναμική αναπτυξιακή πορεία υλοποιώντας όλους τους φιλόδοξους στόχους της. Συγκεκριμένα, μέσω της εισφοράς σε είδος ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της καθώς και την κεφαλαιακή της βάση. Πλέον, διαθέτει 16 ακίνητα συν 10 ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία) μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ, συνολικής επιφάνειας 216.000 τ.μ. ενώ η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων διαμορφώνεται στο επίπεδο των €170 εκ. περίπου.

Ταυτόχρονα, μέσω της καταβολής μετρητών η εταιρεία έχει στην διάθεσή της κεφάλαια ύψους περίπου €46,0 εκ. τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση της περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Οι προοπτικές ακινήτων στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Premia Properties και βασικός μέτοχος της Sterner Stenhus Holding κ. Ηλίας Γεωργιάδης δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε με επιτυχία την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Premia Properties, ένα φιλόδοξο εγχείρημα, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων επενδυτών που μας τίμησε με τη συμμετοχή του, δίνοντας μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα, τους στόχους και τη διοίκηση της εταιρείας μας. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ούτως ώστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών των επενδυτών μας. Ταυτόχρονα, τα κεφάλαια που συγκεντρώσαμε, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη υλοποίηση του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού της Premia Properties. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις εξαιρετικές προοπτικές του κλάδου ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την είσοδο ενός γίγαντα στο χώρο των ακινήτων όπως Fastighets AB Balder, είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε στον κλάδο του real-estate.»

Ο CEO της Premia Properties κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος με τη σειρά του δήλωσε: «Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, επιβεβαιώνει τη στήριξη στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας και αναγνωρίζει τη δυναμική των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μετόχους μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για την υποστήριξη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην εταιρεία για τη συνεχή αφοσίωσή τους στην επίτευξη των αναπτυξιακών μας στόχων. Τώρα, είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους με την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε επενδυτικά ακίνητα και να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει οι μέτοχοι μας.»

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις