Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Premia Properties: Τα νέα επενδυτικά σχέδια και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Premia Properties: Τα νέα επενδυτικά σχέδια και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στρατηγική ενίσχυσης της θέσης της στην αγορά που δραστηριοποιείται επιδιώκει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Premia Properties. Αυτό τουλάχιστον τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κώστας Μαρκάζος, παρουσιάζοντας το σχέδιο της εταιρείας, με αφορμή την δρομολογηθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου €75 εκατ.

Μέσα στην επόμενη τριετία, η Premia Properties θα επιδιώξει να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος πενταετίας είναι, η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της να αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ. 

Το επενδυτικό της πρόγραμμα εστιάζει κυρίως σε ακίνητα από τους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics), των εμπορικών καταστημάτων (Commercial Big Boxes), καθώς και σε ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα στον χώρο της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης (όπως σχολεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, χώρους περίθαλψης τρίτης ηλικίας). Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκάζος, “είμαστε μία νέα φιλόδοξη εταιρεία, που θέλουμε να μεγαλώσει αρκετά. Θέλουμε, να μείνουμε εισηγμένη στο χρηματιστήριο και να εξελιχθούμε σε εταιρεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών”.

Το χαρτοφυλάκιό της Premia Properties διαθέτει ακίνητα 175.000 τ.μ., με ετήσιες αποδόσεις άνω του 8%.  Στις σημαντικές συμφωνίες περιλαμβάνεται η συμφωνία ΣΔΙΤ με την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του κράτους για δημόσια κτίρια) που αφορά την κατασκευή 10 σχολείων, συμφωνία, η οποία θα δώσει €135 εκατ. για αμοιβές τα επόμενα 20 χρόνια και €30 εκατ. συνολικές διανομές για τον μέτοχο.

Σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η έγκριση αναμένεται να δοθεί αρχές Ιουλίου. Θα πραγματοποιηθεί τόσο με την καταβολή μετρητών όσο και με εισφορά ακινήτων. Στις προοπτικές της εταιρείας, η διοίκηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετατροπής της σε Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης Ακινήτων (ΑΕΕΑΠ).

Υπενθυμίζεται, ότι η επωνυμία Premia Properties αποτελεί τη μετονομασία της Pasal Properties, όταν η Sterner Stenhus Greece AB του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία κ. Ηλία Γεωργιάδη, συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ, τον Ιούλιο του 2020, αποκτώντας την πλειοψηφία των μετοχών της Pasal (ιδιοκτήτριας μεταξύ άλλων και του Athens Heart).

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις