Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Real Estate: To κτίριο γραφείων Ήλιδα Business Center στην οδό Κηφισίας άλλαξε ιδιοκτήτη

Real Estate: To κτίριο γραφείων Ήλιδα Business Center στην οδό Κηφισίας άλλαξε ιδιοκτήτη

Σύμβαση για την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής Lamda Ilida Office, ιδιοκτήτριας του κτιρίου γραφείων Ήλιδα Business Center επί της οδού Κηφισίας, υπέγραψε η Lamda Development με την Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας,

Πρόκειται για κτήριο γραφείων υψηλής ποιότητας κατασκευής, με συνολική επιφάνεια ανωδομής 11.750 τ.μ., το οποίο διαθέτει 277 θέσεις στάθμευσης, ενώ ιδιαίτερα προνομιακή είναι και η τοποθεσία του, καθώς βρίσκεται δίπλα στο Golden Hall και το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών.

Η πώληση του επαγγελματικού κτιρίου γραφείων εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της Lamda Development, που στοχεύει στην επικέντρωση των δραστηριοτήτων στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού και τα εμπορικά της κέντρα.

Η συναλλαγή εκτιμάται ότι δεν θα έχει επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ενώ θα προκύψει όφελος σε επίπεδο ομίλου Lamda Development από τη μείωση των ενοποιημένων δανειακών υποχρεώσεων κατά το ποσό €39,1εκ (ήτοι η ονομαστική αξία του δανείου της Θυγατρικής την 31.12.2020).

Η εν λόγω πώληση/μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση συγκεκριμένων αναβλητικών αιρέσεων που προβλέπονται στην προαναφερθείσα σύμβαση. Ως απώτατη ημερομηνία πλήρωσης των αναβλητικών αιρέσεων έχει τεθεί η 30.09.2021.

Η στρατηγική της Prodea Investments

Η προσθήκη του Ήλιδα Business Center στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Prodea αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για επενδύσεις στον τομέα επαγγελματικών ακινήτων. Το 2020, η Prodea Investments εμφάνισε κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €62,9 εκατ., ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €133,9 εκατ. έναντι €135,6 εκατ. το 2019.

Όπως είχε ανακοινώσει με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών της μεγεθών, η διοίκηση πάντα αξιολογεί τη βέλτιστη διαχείριση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης αν οι συνθήκες της αγοράς είναι οι κατάλληλες. Στο πλαίσιο αυτό, εντός του 2019 η Prodea προέβη στην πώληση 4 εμπορικών ακινήτων καταγράφοντας κέρδη €19,1 εκατ. και εντός του 2020 στην πώληση 19 εμπορικών ακινήτων καταγράφοντας κέρδη €4,7 εκατ., τα οποία αποτελούν μέρος των διανεμομένων μερισμάτων προς τους μετόχους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις